Η Γερμανία σχεδιάζει να σταματήσει τα δωρεάν τεστ στους ανεμβολιάστους

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει ένα δημοσίευμα στη γερμανική εφημερίδα Bild, που ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα σταματήσει να πληρώνει για ελέγχους Covid-19, όταν όλοι θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν δύο δόσεις εμβολίου: χρονικό διάστημα που προσδιορίζεται στα τέλη Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου

Σε μια κίνηση που αναμένεται να ασκήσει περαιτέρω πίεση στους Γερμανούς πολίτες, προκειμένου να εμβολιαστούν, ετοιμάζεται να προχωρήσει το Βερολίνο. Σύμφωνα λοιπόν με το γερμανικό Υπουργείο Υγείας, η κυβέρνηση σχεδιάζει να σταματήσει να καλύπτει το κόστος των rapid tests για τον νέο κορονοϊό, προς τους ανεμβολίαστους πολίτες.

«Ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν είχε ήδη δηλώσει πριν από μερικές εβδομάδες ότι πιστεύει πως είναι πιθανό να σταματήσει η κυβέρνηση να προσφέρει δωρεάν τεστ σε μη εμβολιασμένα άτομα, στο επόμενο χρονικό διάστημα», ανακοίνωσε το Υπουργείο στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, χωρίς να προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία που θα γίνει αυτό.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει ένα δημοσίευμα στη γερμανική εφημερίδα Bild, που ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα σταματήσει να πληρώνει για ελέγχους Covid-19, όταν όλοι θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν δύο δόσεις εμβολίου: χρονικό διάστημα που προσδιορίζεται στα τέλη Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου.

Από τον Μάρτιο, οι Γερμανοί πολίτες και οι κάτοικοι της χώρας έχουν το δικαίωμα να λάβουν δωρεάν rapid tests από φαρμακεία και από συγκεκριμένα υγειονομικά κέντρα σε όλη τη χώρα. Τα τεστ αποτέλεσαν ένα κρίσιμο μέρος της στρατηγικής επαναλειτουργίας της χώρας, μετά τα περιοριστικά μέτρα. Όσοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή δεν έχουν νοσήσει από τον ιό, πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, προκειμένου να συμμετάσχουν σε ορισμένες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου του φαγητού σε εστιατόρια ή της διαμονής σε ξενοδοχεία.

Ορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι άρχισαν πρόσφατα να συνηγορούν υπέρ αυτής της αλλαγής για την παροχή κινήτρων στον εμβολιασμό, λέγοντας ότι τα μη εμβολιασμένα άτομα θα πρέπει να αναλάβουν το κόστος των τεστ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί