Βυθίστηκε λέμβος με μετανάστες στα ανοιχτά της Λέσβου

Έχουν διασωθεί 10 άνθρωποι, αγνοούνται 3

Βυθίστηκε βόρεια της Λέσβου λέμβος που φέρεται να μετέφερε τουλάχιστον 13 άτομα τα ξημερώματα. Μετά την ενημέρωση των ελληνικών Αρχών, ξεκίνησε και βρίσκεται μέχρι τώρα σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Μέχρι το πρωί είχαν διασωθεί 10 άτομα, ενώ όπως ενημέρωσαν υπάρχουν 3 ακόμη που δεν έχουν εντοπιστεί. Στην επιχείρηση συμμετέχουν δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ένα σκάφος της Frontex, ένα ελικόπυερο Super Puma κι ένα παραπλέον εμπορικό πλοίο.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε ότι η διάσωση έγινε εντός των χωρικών υδάτων της Τουρκίας, οι αντίστοιχες υπηρεσίες της οποίας κατά τον υπουργό δεν κινητοποιήθηκαν.

Η σπουδή Μηταράκη να «βγει» άμεσα στα κανάλια εκτιμάται ότι συνδέεται με τον πολύ μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο που είχε -και κυρίως διεθνώς- η μεθόδευση της ΝΔ και του Μαξίμου ώστε να μην παρασημοφορηθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας (ενώ είχε ανακοινωθεί επίσημα) ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος, κάτι που αρχικά «αποδόθηκε» στον βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνο που έσπευσε να την «οικειοποιηθεί» εμμέσως με σχετική ανάρτηση.και διαρροές.

«Ηλίου φαεινότερον ότι παρενέβη ο ίδιος ο Μητσοτάκης» είχε τονίσει ωστόσο άμεσα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη «αλληλοκαρφώματα Δένδια – Σακελλαροπούλου» για την ευθύνη της αφαίρεσης του διασώστη από τη σχετική λίστα.

Ο ίδιος ο κ. Αποστολόπουλος υπογράμμισε ότι «η διάσωση προσφύγων έχει καταστεί ποινικοποιημένη πράξη με βαριές συνέπειες», δήλωση που φαίνεται ότι οδηγεί τώρα την ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης να… κόπτεται επιδεικτικά για τους ίδιους ανθρώπους που μέχρι χτες αγνοούσε (και κατά πολλούς επαναπροωθούσε παράνομα στην Τουρκία).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί