Τα μέτρα για τον καύσωνα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Συνεργασία πολιτών, κράτους και ιδιωτικού τομέα ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά το πέρας της σύσκεψης στην Πολιτική Προστασία με τον καύσωνα στο επίκεντρο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι το κυβερνητικό έργο θα κινηθεί σε τέσσερις άξονες, την αυξημένη ετοιμότητα για αποτροπή και πρόληψη πυρκαγιών, την αδιάλειπτη λειτουργία κρίσιμων υποδομών, την παροχή υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες που θα αναζητήσουν στέγη και περίθαλψη καθώς και την προστασία των εργαζομένων.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε περιττή δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ενώ διεμήνυσε ότι η Πολιτική Προστασία, η αστυνομία, η Πυροσβεστική θα είναι σε ετοιμότητα και επιφυλακή μέσω περιπολιών που θα γίνονται για την αποφυγή πυρκαγιών και για τον εντοπισμό σημείων που μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση.

Παράλληλα, επισήμανε ότι τοπική αυτοδιοίκηση θα βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας ενώ ανέφερε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Εργασίας για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων που πρόκειται να ληφθούν. Για το θέμα λήψης μέτρων προστασίας για τους εργαζομένους είχε μιλήσει νωρίτερα και ο Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, επισήμανε ότι με βάσει τις προβλέψεις οι υψηλότερες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν μεταξύ 42-44, χωρίς να αποκλείεται ο υδράργυρος να ανέβει ακόμη περισσότερο κατά τόπους.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η κορύφωση του φαινομένου θα είναι τη Δευτέρα και την Τρίτη, με τον υδράργυρο να υποχωρεί μεν από την Τετάρτη, αλλά τα επίπεδα ζέστης θα παραμείνουν ψηλά.

Δείτε επίσης: Α. Τσίπρας για καύσωνα: Να προετοιμαστεί ο κρατικός μηχανισμός – Να μην γίνουν διακοπές ρεύματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ειρωνίες της κυβέρνησης στις προτάσεις του Αλ. Τσίπρα για τον καύσωνα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί