Έρευνα: Οι εμβολιασμένοι ενδεχομένως μεταδίδουν τη μετάλλαξη Δέλτα

«Μεταδοτική όσο η ανεμοβλογιά»

Η έρευνα που ανάγκασε το CDC να επαναφέρει τις μάσκες

Η σύσταση οι εμβολιασμένοι άνθρωποι σε ορισμένα μέρη των ΗΠΑ να φοράνε εκ νέου τις μάσκες τους βασίστηκε κυρίως σε ένα ανησυχητικό εύρημα, σύμφωνα με τη Δρ Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μετάλλαξη Δέλτα: Τι δείχνει η ανησυχητική έρευνα που θα δημοσιευθεί την Παρασκευή

Η νέα έρευνα έδειξε ότι οι εμβολιασμένοι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί με την μετάλλαξη Δέλτα μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες του κορονοϊού στη μύτη και το λαιμό, ανέφερε η ίδια σε ηλεκτρονικό μήνυμα απαντώντας σε ερωτήσεις των New York Times.

Το εύρημα έρχεται σε αντίθεση με όσα είχαν παρατηρήσει οι επιστήμονες σε εμβολιασμένους ανθρώπους που είχαν μολυνθεί με προηγούμενες εκδοχές του ιού, οι οποίοι ως επί το πλείστον φαίνονταν ανίκανοι να μολύνουν άλλους, όπως παρατηρούν οι New York Times.

Το συμπέρασμα αυτό κατάφερε βαρύ πλήγμα στους Αμερικανούς: Οι άνθρωποι με τις λεγόμενες επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις – περιπτώσεις που εμφανίζονται παρά τον πλήρη εμβολιασμό – της μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να είναι εξίσου μεταδοτικοί με τους ανεμβολίαστους ανθρώπους, ακόμη και αν δεν έχουν συμπτώματα.

Αυτό σημαίνει ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι με μικρά παιδιά, ηλικιωμένους γονείς ή φίλους και συγγενείς με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα θα πρέπει να ανανεώσουν την επαγρύπνηση, ιδίως σε κοινότητες με υψηλή μεταδοτικότητα. Οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί μπορεί να χρειαστεί να φορούν μάσκες όχι μόνο για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, αλλά και όλους όσους βρίσκονται στο περιβάλλον τους.

Υπάρχουν 67.000 νέα κρούσματα ανά ημέρα κατά μέσο όρο στις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουν οι New York Times. Εάν οι εμβολιασμένοι άνθρωποι μεταδίδουν την μετάλλαξη Δέλτα, μπορεί να συμβάλλουν στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού – αν και πιθανότατα σε πολύ μικρότερο βαθμό από ό,τι οι ανεμβολίαστοι.

Το CDC δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει τα στοιχεία του, απογοητεύοντας τους ειδικούς που θέλουν να κατανοήσουν τη βάση για την αλλαγή στάσης όσον αφορά τις μάσκες. Τέσσερις επιστήμονες που γνωρίζουν την έρευνα δήλωσαν ότι είναι πειστική και δικαιολογεί τη συμβουλή του CDC να φορούν οι εμβολιασμένοι και πάλι μάσκες σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η έρευνα διεξήχθη από άτομα εκτός του CDC, είπαν οι επιστήμονες, και η υπηρεσία εργάζεται γρήγορα για να αναλύσει και να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα. Η υπηρεσία αναμένει να δημοσιεύσει την έρευνα την Παρασκευή, δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Μέρος της έρευνας μπορεί να σχετίζεται εν μέρει με την επιδημία στο Provincetown της Μασαχουσέτης, όπου οι εορτασμοί της 4ης Ιουλίου οδήγησαν σε 882 κρούσματα μέχρι την Πέμπτη. Σχεδόν τα τρία τέταρτα αυτών των ανθρώπων ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

«Μεταδοτική όσο η ανεμοβλογιά»

Ωστόσο το σχετικό ενημερωτικό έγγραφο παρουσιάζει και μια πολύ ευρύτερη και πιο προβληματική εικόνα της μετάλλαξης, παρουσιάζοντας ότι είναι πιο μεταδοτική και από όλους τους ιούς MERS, SARS, Έμπολα, το κοινό κρυολόγημα, την εποχική γρίπη και την ιλαρά, ενώ είναι εξίσου μεταδοτική με την ανεμοβλογιά, σύμφωνα με την εφημερίδα The Washington Post.

Μετάλλαξη Δέλτα: Εφιαλτικά στοιχεία στις ΗΠΑ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει καταγραφεί κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στις ΗΠΑ, το οποίο αποδίδεται -κυρίως- στην επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα του SARS-CoV-2, που είναι ικανό να προκαλέσει λοίμωξη ακόμα και σε πλήρως εμβολιασθέντες. Υπολογίζεται ότι το στέλεχος Δέλτα ευθύνεται για μία αύξηση της τάξης του 300% στα νέα κρούσματα COVID-19 από τις 19 Ιουνίου έως τις 23 Ιουλίου 2021.

Στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ το ποσοστό των λοιμώξεων COVID-19 σε πλήρως εμβολιασμένους ήταν 2% τον Μάρτιο, 5% τον Απρίλιο, 11% τον Μάιο και έφτασε το 20% τον Ιούνιο του 2021.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί