Ένα βήμα πριν το lockdown Ίος και Μύκονος – “Καμπανάκι” Χαρδαλιά για έξι ακόμη νησιά

Έκρουσε «καμπανάκι» για Ίο και Μύκονο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση της Πέμπτης από το υπουργείο Υγείας.

«Θα ήθελα να κάνω μία αναφορά στη Μύκονο και στην Ίο που έχουν τεθεί από τους ειδικούς σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης, ένα βήμα δηλαδή πριν υιοθετηθούν τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας, όπως αυτά που ελήφθησαν πριν 15 μέρες στη Μύκονο», είπε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Ζητούμε από τις τοπικές αρχές, τους επισκέπτες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να τηρούν με μεγάλη προσοχή τα μέτρα ατομικής προστασίας και τους κανόνες λειτουργίας ειδικά στους χώρους υψηλού συγχρωτισμού».

Για να σπεύσει στη συνέχεια να μιλήσει για την επιδημιολογική εικόνα των περιοχών που προκαλεί ανησυχία. «Ανησυχία προκαλεί η επιδημιολογική εικόνα των Ζακύνθου, Τήνου, Λευκάδας, Πάρου, Σαντορίνης και Ρόδου», επισήμανε και πρόσθεσε: «Παρατηρείται έντονη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου με σταθερά αυξητικές τάσεις ιδιαίτερα στο τελευταίο δεκαήμερο». Έτσι ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων και σε αυτά τα νησιά, καθώς κάθε περαιτέρω επιβάρυνση ή διασπορά αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην ανάγκη για τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί