Σε ύφεση η φωτιά στη Δροσιά Αχαΐας

Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, το πρωί της Τετάρτης, σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσιά, του δήμου Ερυμάνθου, στην Αχαΐα.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 180 πυροσβέστες με οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα, ενώ μέχρι τη δύση του ήλιου πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

«Ευτυχώς δεν καταστράφηκε καμία κατοικία από τη φωτιά στην περιοχή της Δροσιάς», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής. Όπως πρόσθεσε, «υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε εκτάσεις με αμπελοκαλλιέργειες και κηπευτικά, όπως επίσης και σε ποιμνιοστάσια, ενώ μικρές είναι οι απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο». Μάλιστα, όπως τόνισε, «οι κτηνοτρόφοι πρόλαβαν και απομάκρυναν τα κοπάδια τους, διότι λειτούργησε αποτελεσματικά η απόφαση για προληπτική εκκένωση των περιοχών που κινδύνευαν».

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «υπάρχουν ζημιές σε δίκτυα υποδομών, ενώ έχει καεί και μεγάλη δασική έκταση». Από αύριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι αναγγελίες ζημιών στον ΕΛΓΑ και θα ακολουθήσουν οι αυτοψίες, είπε ο κ. Μπαρής, και «θα ζητηθεί να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι κοινότητες Δροσιά και Σκιαδά».

Σε ύφεση βρίσκεται σύμφωνα με την Πυροσβεστική και η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Προφήτης Ηλίας, στην Πάτρα.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 48 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική και για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν συνολικά 812 πυροσβέστες με 332 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί