Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ τα στοιχεία για το πόθεν έσχες Μητσοτάκη

Π. Πολάκης: “Σήμερα τους πιάσαμε στα πράσα”

Στην αντεπίθεση βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις της ΝΔ για το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Η αξιωματική αντιπολίτευση συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία που αποκαλύπτουν τη σχέση της συζύγου του πρωθυπουργού με τη γαλλική εταιρία SCI, περιουσιακό στοιχείο που επί χρόνια δεν δηλώνεται στο πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, και τα καταθέτει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

«Στο κατατεθέν έγγραφο περιγράφονται όλοι οι λόγοι της παρανομίας και κατετέθησαν και όλα τα επίσημα γαλλικά έγγραφα που το αποδεικνύουν» αναφέρει ο αναπληρωτής τομεάρχης Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Παύλος Πολάκης. 

«Το γελοίο της υπόθεσης ήταν ο τρόμος με τον οποίο κοιτούσαν τα αντίγραφα των εγγράφων (που κατέθεσα  επίσημα και με πρωτόκολλο στη γραμματεία της επιτροπής στο κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας) τα οποία τους έδινα για να τα δουν και δεν τολμούσαν να τα πιάσουν στα χέρια τους, λες και τους έδινα να πιάσουν ένα μαγκάλι κάρβουνα! Και ο Μπούρας και ο Κελέτσης το άλλο μέλος από τη ΝΔ και δυστυχώς και οι αξιοσέβαστοι δικαστικοί, μέλη της επιτροπής! Είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν και θα κινηθούν θέλουν δεν θέλουν» τονίζει με νόημα ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook.

Τα στοιχεία που κατέθεσε:

Στοιχεία για πόθεν έσχες
Στοιχεία για πόθεν έσχες
Στοιχεία για πόθεν έσχες
Στοιχεία για πόθεν έσχες
Στοιχεία για πόθεν έσχες
Στοιχεία για πόθεν έσχες

Ειδικότερα, ο Παύλος Πολάκης δήλωσε:

«Από δημοσιεύματα και επίσημα έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει τελέσει, ως υπόχρεο πρόσωπο κατ΄άρθρο 1 του ν. 3213-2003 , το αδίκημα της κατ΄εξακολούθηση υποβολής ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) , ενώ φέρεται να μετέχει μέσω παρένθετου προσώπου στο κεφάλαιο και την διοίκηση αλλοδαπής εταιρίας κατά παράβαση του άρθρου 8 του ως άνω νόμου.

Συγκεκριμένα καίτοι το ως άνω υπόχρεο πρόσωπο έχει δηλώσει στην υποβληθείσα το έτος 2017 δήλωση περιουσιακής κατάστασης του, ότι η σύζυγός του κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη έχει μεταβιβάσει-και μάλιστα δωρεάν- το ποσοστό συμμετοχής της (ήτοι τα 950 εταιρικά μερίδια που κατείχε) στην αλλοδαπή εταιρία, «SCI PERSONAL VENTURES», παραλείποντας ωσαύτως κατά τα επόμενα έτη (2018-2019) να δηλώσει ό,τιδήποτε σχετικά με την συμμετοχή της συζύγου του στην ως άνω γαλλική εταιρία, εντούτοις προκύπτει και αποδεικνύεται από τα κάτωθι προσκομιζόμενα έγγραφα, τα οποία έχουν συνταχθεί στην γαλλική γλώσσα και τηρούνται στο επίσημο αρχείο του γαλλικού επιμελητηρίου και τα οποία έχουν νομίμως μεταφρασθεί στην ελληνική γλώσσα, ότι το ως άνω συν υπόχρεο πρόσωπο εξακολουθούσε να μετέχει στο κεφάλαιο της αλλοδαπής εταιρίας μέχρι και την 20η Δεκεμβρίου 2020, καθώς και στην διοίκηση αυτής μέχρι και σήμερα. Ειδικότερα:

– Από το προσκομιζόμενο πρακτικό της συνέλευσης των εταίρων της εταιρίας « SCI PERSONAL VENTURES», με ημερομηνία 20 Νοεμβρίου 2020, προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη έχει δηλώσει και υπογράψει κατά την ως ‘ανω ημερομηνία ( 20-11-20) πως η ίδια κατέχει 950 εταιρικά μερίδια και τυγχάνει διαχειρίστρια της ανωτέρω εταιρίας.

Στο ως άνω πρακτικό της Συνέλευσης Εταίρων επισυνάπτεται η από 20-11-20 συμφωνία εισφοράς της εταιρίας «SCI PERSONAL VENTURES», η οποία φέρει την υπογραφή και την ρητή δήλωση της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη ότι η ίδια είναι κάτοχος 950 εταιρικών μεριδίων της ανωτέρω εταιρίας. Σε παρέμβαση της επι της ως άνω συμφωνίας, η ίδια δηλώνει επί λέξει ότι : « Ως διαχειρίστρια της SCI PERSONAL VENTURES ήταν πλήρως ενημερωμένη για το σχέδιο της εισφοράς».

– Από το προσκομιζόμενο πρακτικό της Συνέλευσης των Εταίρων και της εταιρίας «SCI PERSONAL VENTURES», με ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 2020 προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η σύζυγος του κυρίου πρωθυπουργού εξακολουθούσε μέχρι την ως άνω ημεροχρονολογία να κατέχει τα 950 εταιρικά μερίδια της ανωτέρω εταιρίας, διετέλεσε δε πρόεδρος της Συνέλευσης των Εταίρων κατά την ανωτέρω ημερομηνία ( 20-12-2020), έχοντας μάλιστα συντάξει και σχετική έκθεση για τα θέματα της συνεδρίασης. Επίσης, από το ως άνω επίσημο έγγραφο αποδεικνύεται ότι η ίδια παρέμεινε διαχειρίστρια της εταιρίας, ιδιότητα την οποία φέρεται να διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Όπως δε αποδεικνύεται από το ως άνω έγγραφο, το καταστατικό της Εταιρείας «SCI PERSONAL VENTURES» τροποποιήθηκε μόνο στο άρθρο 7, ήτοι για το εταιρικό κεφάλαιο, χωρίς ουδέποτε να έχει τροποποιηθεί το άρθρο του Καταστατικού σχετικά με τη διαχείριση της Εταιρείας.

Τέλος από προσκομιζόμενο με ημερομηνία 20.12.2020 τροποποιηθέν Καταστατικό της Εταιρείας «SCI PERSONAL VENTURES» προκύπτει ότι το ανωτέρω συνυπόχρεο πρόσωπο εξακολουθεί να ασκεί τη διαχείριση της Εταιρείας.

Επειδή, οι ως άνω περιγραφόμενες πράξεις στοιχειοθετούν την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση των αδικημάτων που προβλέπονται και τιμωρούνται από τα άρθρα 6 και 8 του ν. 3213/2013, όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και εξακολουθεί να ισχύει.

Επειδή, οι ως άνω πράξεις ενέχουν όχι μόνο νομική, αλλά και ηθική και πολιτική απαξία.

Ζητώ

Να προβείτε άμεσα στις εκ του νόμου δέουσες ενέργειες».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί