Εμπαιγμός από την κυβέρνηση για τα αναδρομικά – 30.000 συνταξιούχοι δεν είδαν ευρώ στους λογαριασμούς τους

Λόγω «ειδικών συνθηκών» δεν πληρώθηκαν χιλιάδες δικαιούχοι – Πότε θα λάβουν τα χρήματα

Δεν έχει τέλος ο εμπαιγμός χιλιάδων συνταξιούχων στο θέμα της καταβολής των αναδρομικών που δικαιούνται. Ούτε ένα ευρώ από αυτά δεν βρήκαν στους λογαριασμούς τους σχεδόν 30.000 δικαιούχοι του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016, οι οποίοι σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του e-ΕΦΚΑ έπρεπε να τα λάβουν χθες Τρίτη 27 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, τα αναδρομικά καταβλήθηκαν χθες σε 53.912 συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, που έλαβαν κατά μέσο όρο αναδρομικά ύψους 863,70 ευρώ. Ωστόσο, πρόβλημα υπήρξε για 29.032 περιπτώσεις δικαιούχων, όπως απασχολούμενοι συνταξιούχοι, συντάξεις λόγω θανάτου όπου ο θανών απεβίωσε μετά τον Οκτώβριο του 2019, καθώς και περιπτώσεις δικαιούχων που απεβίωσαν επίσης μετά τον Οκτώβριο του 2019 και τα ποσά θα καταβληθούν στους κληρονόμους τους.

Γι’ αυτούς ο ΕΦΚΑ υποστηρίζει ότι οι έλεγχοι είναι πιο περίπλοκοι και γι’ αυτό χρειάζεται περισσότερος χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Χωρίς να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αναφέρει ότι η διαδικασία του επανυπολογισμού πρόκειται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες και η καταβολή των ποσών στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί με εμβόλιμες πληρωμές.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Σεπτέμβρη και μετά έχει μετατεθεί το χρονοδιάγραμμα καταβολής των αυξήσεων και των αναδρομικών για τους 150.000 δικαιούχους που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από τον Μάιο του 2016.

Αύριο Πέμπτη 29 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η καταβολή των αναδρομικών σε άλλους 10.964 δικαιούχους, που είναι συνταξιούχοι του δημοσίου τομέα που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί