Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο στην Αχαΐα: Στις φλόγες σπίτια – Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Εκκενώθηκαν οικισμοί

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Πάτρα καθώς ξέσπασαν φωτιές κοντά στην πρωτεύουσα της Αχαΐας. Λίγο μετά τις 11 το πρωί ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική περιοχή στην βορειοδυτική πλευρά του Ερύμανθου, κοντά στο Καλέντζι. Αργότερα το μεσημέρι φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή νέο Σούλι όπου σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη έχουν καεί 3 – 4 σπίτια. Επιπλέον και η περιοχή Ελεκίστρα φλέγεται.

Οι αρχές αποφάσισαν την εκκένωση των οικισμών Δροσιά και νέο Σούλι. Ωστόσο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ορισμένοι κάτοικοι εξακολουθούν να μη θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Παράλληλα στην περιοχή της Μόμα κοντά στο νέο Σούλι τραυματίστηκε πυροσβέστης.

Όπως μεταδίδει το thebest.gr οι φλόγες έφτασαν στον καταυλισμό των Ρομά στον Ρηγανόκαμπο -κοντά στο νέο Σούλι- για τον οποίο νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης. Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, οι κάτοικοι του καταυλισμού διαμαρτυρόμενοι κάνουν λόγο για καθυστέρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων να επέμβουν.

Αρχικά, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής στο thebest.gr από το χωριό της Δροσιάς απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους,περί τα 100 άτομα.

Ο οικισμός απειλήθηκε ωστόσο δεν έχει καεί κάποιο σπίτι. Την ίδια στιγμή, την κατάσταση δυσκολεύει ο άνεμος οποίος αλλάζει διαρκώς κατεύθυνση.

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 11:22 και κινητοποίησε επίγειες μονάδες, ενώ ενημερώθηκαν και κινητοποιήθηκαν και εναέρια μέσα.

Λόγω του ότι οι φλόγες βρίσκονταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή, το χωριό Δροσιά, ζητήθηκαν επίσης ενισχύσεις από άλλες περιοχές της Αχαΐας και την γειτονική Ηλεία.

ΦΩΤΙΑ ΑΧΑΪΑ

Καμένα σπίτια στο νέο Σούλι

Φωτιά ξέσπασε και στο νέο Σούλι, περιοχή κοντά στην Πάτρα, με τις αρχές να δίνουν εντολή εκκένωσης του οικισμού καθώς σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες. Οι αρχές αποφάσισαν και την εκκένωση του καταυλισμού των ρομά στον Ριγανόκαμπο.

Επιπλέον, σύμφωνα με το patrastimes.gr, τραυματίστηκε πυροσβέστης στην περιοχή της Μόμα, όπου παρελήφθη από το ΕΚΑΒ.

Όπως μεταδίδει το thebest.gr έκλεισαν τμήματα της Περιμετρικής οδού Πάτρας.

Φωτιά Πάτρα
INTIME

Πυρκαγιά και στην περιοχή Ελεκίστρα

Φωτιά ξέσπασε και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελεκίστρα, έξω από την Πάτρα. Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ζητηθεί ενισχύσεις.

Φωτιά Πάτρα
INTIME
Φωτιά Πάτρα
INTIME

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Ωστόσο όπως μεταδίδει το thebest.gr η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια, ενώ σύμφωνα με το ίδιο μέσο έφτασε και στο νεκροταφείο του Σουλίου και στη Μόμα.

Χάρτης με το σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί