Χ. Μαμουλάκης: Το δημόσιο σχολείο στο στόχαστρο της Κυβέρνησης της ΝΔ

Δήλωση Χάρη Μαμουλάκη για το ν/σ του Υπουργείου Παιδείας:

Με αφορμή την συζήτηση στη Βουλή ενός ακόμα αντι-εκπαιδευτικού νομοσχεδίου από το Υπουργείο Παιδείας, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο της ΝΔ, με τις νέες και τους νέους μας να είναι τα θύματα των κυβερνητικών εμμονών. Το είδαμε με την αστυνομία στα πανεπιστήμια, με το κλείσιμο σχολών και τον αποκλεισμό χιλιάδων φοιτητών από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το βλέπουμε και με αυτό το αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κ. Κεραμέως. Η Κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί με κάθε τρόπο να γκρεμίσει όλα όσα είχαν επιτευχθεί τα προηγούμενα χρόνια, ο δε ψευδεπίγραφος τίτλος του νέου νομοσχεδίου περί δήθεν «αναβάθμισης», δεν πείθει κανέναν.».

Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Αλέξη Τσίπρα, κατέθεσε τροπολογίες με τις οποίες ζητάει:

·         Την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και την ευθυγράμμιση της Ελλάδας με τον ευρωπαϊκό στόχο για 45% αποφοίτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις ηλικίες 25-34 ετών.

·         Τη μη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων.

·         Την αποκατάσταση 88.746 αποφοίτων των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας.

·         Τη καθιέρωση ποσοστού εισαγωγής μαθητών/μαθητριών που χάνουν τους γονείς τους κατά την περίοδο της πανδημίας.

·         Την θέσπιση του δικαιώματος απόσπασης εκπαιδευτικών ή μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

·         Την κατάργηση της δυνατότητας μη κατανομής ποσοστού 20% της τακτικής επιχορήγησης στα Α.Ε.Ι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί