Τεχνικό σφάλμα «πέταξε» εκτός δεκάδες δικαιούχους του «Τουρισμός για Όλους»

Χωρίς αιτιολογία είχαν απορριφθεί 419 άτομα από το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», με το «τεχνικό σφάλμα», όπως το αποκαλεί το υπουργείο Τουρισμού να εντοπίζεται στο παρά πέντε και να διορθώνεται μόλις σήμερα, όταν η προθεσμία υποβολής ενστάσεων λήγει αύριο τα μεσάνυχτα. 

Σε ανακοίνωση που εξεδόθη, αναφέρεται ότι μεταξύ των 70.888 απορριφθεισών αιτήσεων «υπήρξαν 419 περιπτώσεις που έχουν απορριφθεί χωρίς αιτιολογία. Από τον σχετικό έλεγχο προέκυψε ότι 38 από αυτές είναι απορριπτέες και 381 πληρούν τις προϋποθέσεις έγκρισης».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού

Διόρθωση Τεχνικού Σφάλματος στον πίνακα απορριφθεισών αιτήσεων δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κατόπιν σχετικού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι στον πίνακα των απορριφθεισών αιτήσεων δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» υπήρχαν εγγραφές που είχαν γίνει μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος, χωρίς αναγραφή αιτιολογίας απόρριψης.

Σε συνέχεια αυτού, οι υπηρεσίες του Υπουργείου, σε συνεργασία με τον ανάδοχο, διερεύνησαν τις σχετικές περιπτώσεις και εντόπισαν ότι σε σύνολο 308.696 εγκριθεισών και 70.888 απορριφθεισών αιτήσεων, λόγω τεχνικού σφάλματος, υπήρξαν 419 περιπτώσεις που έχουν απορριφθεί χωρίς αιτιολογία. Από τον σχετικό έλεγχο προέκυψε ότι 38 από αυτές είναι απορριπτέες και 381 πληρούν τις προϋποθέσεις έγκρισης.

Δεδομένων των ανωτέρω, έλαβε χώρα άμεσα σήμερα, Τρίτη 27 Ιουλίου, η σχετική διόρθωση των Προσωρινών Μητρώων Δικαιούχων και Αποκλειόμενων και από μέρους του αναδόχου δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι ελήφθησαν όλα τα μέτρα για τη μη επανάληψη ανάλογου ζητήματος στο μέλλον.

Οι αιτηθέντες μπορούν να ελέγξουν εκ νέου τα Μητρώα ή/και την προσωρινή κατάσταση της αίτησής τους με σύνδεση στην εφαρμογή και χρήση των προσωπικών τους κωδικών TAXISNET.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής ενστάσεων λήγει αύριο, Τετάρτη 28 Ιουλίου, στις 23:59.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Τεχνικό σφάλμα «πέταξε» εκτός δεκάδες δικαιούχους του «Τουρισμός για Όλους»”

  1. διακοπές στο μπαλκόνι

    Έτσι και αλλιώς ποιος είχε διάθεση να πληρώνει και συμμετοχή για να πάει διακοπές στα κορωνονησιά; Αν ήταν εντελώς δωρεάν τότε ίσως να άξιζε τον κόπο…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί