Ποινική δίωξη στη λιβανέζικη CCC, μετά από μήνυση του Καλογρίτσα

Ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απάτης επί δικαστηρίω και της ψευδούς κατάθεσης, άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κατά των νομίμων εκπροσώπων της κατασκευαστικής εταιρείας CCC, μετά από μήνυση που είχε υποβάλει σε βάρος τους πριν έναν χρόνο ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας και μετά την αμετάκλητη απόφαση του ελβετικού δικαστηρίου που επιβάλλει στον εργολάβο να επιστρέψει στη λιβανέζικη εταιρεία ποσό 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Καλογρίτσας υποστηρίζει ότι τα χρήματα του καταβλήθηκαν το καλοκαίρι του 2016, μετά από παρέμβαση του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, προκειμένου να συμμετάσχει αφανής εταιρία που δημιούργησαν οι μηνυόμενοι με τον ίδιο εμφανή, στο διεθνή διαγωνισμό για τηλεοπτική άδεια.

Οι μηνυόμενοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι το ποσό δόθηκε στην εταιρία του μηνυτή για υπερεργολαβία που του ανέθεσε, η οποία δεν εκτελέστηκε, στο έργο κατασκευής του «AL ZAHIA CITY CENTER MALL» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εμφανίζουν σχετική σύμβαση που υπέγραψαν τα δύο μέρη. Μετά την έκδοση της απόφασης του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου για την επιστροφή του επίδικου ποσού, η λιβανέζικη εταιρία προσέφυγε στην ελληνική δικαιοσύνη ζητώντας από το Μονομελές Πρωτοδικείο την εκτέλεση της διαιτητικής ετυμηγορίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί