Τέλος το «μίνι» lockdown στη Μύκονο – Ποια νησιά βρίσκονται στο «κοκκινο»

Το μοντέλο της Πάρου εκτιμάται ότι θα εφαρμοστεί και στην Κρήτη

Τίτλοι τέλους έπεσαν από σήμερα, Δευτέρα 26 Ιουλίου στο μίνι lockdown στη Μύκονο, το οποίο είχε επιβληθεί λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης διασποράς κορονοϊού στο νησί.

Συγκεκριμένα, τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα, στις 6 το πρωί, ήταν τα εξής:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Παράλληλα, οι ειδικοί καλούν τους κατοίκους της Μυκόνου για αυστηρή τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας, αποφυγή συνωστισμού στα σοκάκια του νησιού και διασκέδαση με κανόνες και υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να μην εκτροχιαστεί η επιδημιολογική κατάσταση στο νησί.

Ποια νησιά «κοκκινίζουν»

Μπορεί να αίρονται τα περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο, ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει και άλλα τουριστικά νησιά.

Μεταξύ νησιών που κινδυνεύουν τώρα είναι η Πάρος και η Αντίπαρος, όπου οι αρχές κλιμακώνουν τους -ήδη αυξημένους- ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, ειδικά στα νυχτερινά μαγαζιά. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το τελευταίο διήμερο επιβλήθηκαν 7 «λουκέτα» σε κλαμπ στην Πάρο και 1 στην Αντίπαρο, μαζί με τα ανάλογα πρόστιμα. Το μοντέλο της Πάρου εκτιμάται ότι θα εφαρμοστεί και σε Σαντορίνη, Ρόδο, Κρήτη, Ζάκυνθο και Κέρκυρα. Επίσης στο μικροσκόπιο βρίσκονται Σέριφος, Μήλος, Κως και Λέρος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί