Τα μέλη για το Ειδικό Δικαστήριο κατά του Νίκου Παππά

Ο Πλιώτας αναπληρωτής εισαγγελέας

Τα μέλη του Ειδικού Δικαστικού Συμβουλίου για τη διερεύνηση του Νίκου Παππά αναφορικά με το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος ανέδειξε η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής. Το Συμβούλιο αποτελείται από πέντε τακτικά και τρία αναπληρωματικά μέλη αλλά και τον εισαγγελέα, ο οποίος θα προτείνει την παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο.

Τα ονόματα των δικαστών του Αρείου Πάγου και του ΣτΕ τοποθετήθηκαν σε σφαιρίδια, τα οποία με τη σειρά τους μπήκαν στη διάφανη κληρωτίδα. Συνολικά αναγνώστηκαν 113 ονόματα δικαστικών και διεξήχθησαν τρεις κληρώσεις που αφορούσαν τα μέλη του Αρείου Πάγου, του ΣτΕ και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Διά χειρός του αντιπροέδρου της Βουλής, Δημήτρη Βίτσα, τακτικά μέλη αναδείχθηκαν οι Αρεοπαγίτες Ευδοξία Κιουπτσίδου Στρατουλάκη, Μαριάνθη Παγουτέλη και Μαρία Μουλιανιτάκη, ενώ αναπληρωματικά κληρώθηκαν οι Όλγα Σιετάκη Μπονάτου και Άννα Φωτοπούλου Ιωάννου.

Από το ΣτΕ τακτικά μέλη του Συμβουλίου θα είναι οι Νικόλαος Καρβέλης και Κωνσταντίνα Φιλοπούλου και αναπληρωματικό η Αναστασία Μαρία Παπαδημητρίου. Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου θα είναι ο Ελένη Μετσοβίτου και αναπληρωματικός ο νυν προϊστάμενος της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας.

Τα επόμενα βήματα

Ο πρόεδρος της Βουλής θα αποστείλει άμεσα όλα τα ονόματα των δικαστικών που κληρώθηκαν, όπως επίσης τη δικογραφία που σχηματίστηκε κατά του ερευνώμενου πρώην υπουργού στον πρόεδρο του Δικαστικού Συμβουλίου.

Από εκεί και πέρα, η υπόθεση παύει να απασχολεί τη Βουλή και αφορά αποκλειστικά τη Δικαιοσύνη. Η διαδικασία εκτυλίσσεται στον Άρειο Πάγο και επόμενο βήμα θα είναι ο ορισμός ανακριτή εντός πέντε ημερών.

Μετά το πέρας της ανάκρισης, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ο οποίος και θα προτείνει στο Συμβούλιο την παραπομπή ή μη του Ν. Παππά. Ακολούθως θα εκδοθεί το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την υπόθεση της «Καλογριτσιάδας» και το ανύπαρκτο ΣΥΡΙΖΑ Channel, με την πλειοψηφία να προβαίνει σε άτακτη υποχώρηση «ξηλώνοντας» την κατηγορία της δωροληψίας κατά του Ν. Παππά. Ως αντιστάθμισμα μπροστά στο φιάσκο, επιστρατεύτηκε ο ρεβανσιστικός έλεγχος του Documento και του εκδότη του με φόντο τις αλυσιδωτές αποκαλύψεις για τα διάτρητα πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί