Σε ύφεση τα μέτωπα σε Αργολίδα, Κορινθία και Χαλκίδα

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει σήμερα η πυρκαγιά, που ξέσπασε χθες στο Αραχναίο του δήμου Ναυπλίου Αργολίδας με αποτέλεσμα να εκκενωθεί η περιοχή από τη Γκάτζια Επιδαύρου προς Μετόχι αλλά πλέον βρίσκεται ύφεση και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι στην περιοχή Αραχναίο του δήμου Ναυπλιέων, κοντά στο πάρκο ανεμογεννητριών, ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικές προκειμένου να σβήσουν τις φλόγες.

Ειδικότερα, επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 18 οχήματα, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Σε ύφεση και το μέτωπο, που καίει δασική έκταση στην περιοχή Βαθροβούνι Χαλκίδας χωρίς να απειλούνται σπίτια, όπως και αυτό στην Νέα Αλμυρή Κορινθίας.

Στο μεταξύ υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στον Άγιο Νικόλαο Σαλαμίνας και στην περιοχή Νερατζούλες Ζακύνθου. Και στις δύο περιπτώσεις οι φωτιές έκαψαν χαμηλή βλάστηση.

Το τελευταίο 24ωρο η πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει σε 50 δασικές και περισσότερες από 100 αστικές πυρκαγιές.

Σημειώνεται ότι για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί