Η διακήρυξη της Δημοκρατικής Συνεργασίας για τις εκλογές του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Συνεργασία μέσω της οποίας παρουσιάζει την διακήρυξή της για τις εκλογές του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Οι εκλογές του σωματείου μας πραγματοποιούνται σε μια εποχή που ο τουρισμός της χώρας μας λόγω της πανδημίας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και συγχρόνως και εμείς οι εργαζόμενοι.

Ειδικά για εμάς τους εργαζόμενους  το χτύπημα ήταν απρόβλεπτο όπως εξελίσσεται και εξαιρετικά ισχυρό. Η αβεβαιότητα, η αγωνία και η εργασιακή ανασφάλεια συνεχίζεται. Η υγειονομική κρίση εξελίσσεται λόγο των μεταλλάξεων του ιού και συγχρόνως εξελίσσεται μια οικονομική και κοινωνική κρίση.

ΔΩΘΗΚΑΝ ΑΓΩΝΕΣ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ ΚΕΡΔΙΘΗΚΑΝ

Η παράταξή μας η οποία κατέχει τις έντεκα από τις 13 έδρες 

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας προσπαθεί να διασφαλίσει τα δικαιώματα των συναδέλφων και συγχρόνως δίνει μάχες για να ρυθμίσει τους όρους αμοιβής και εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Μετά την εκλογή μας  το 2018, κύριο μέλημά μας αποτέλεσε η προάσπιση των δικαιωμάτων μας και η υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας η οποία κηρύχθηκε υποχρεωτική για όλους τους εργοδότες-εργαζόμενους. 

Δώσαμε αγώνες μπροστά σε ξενοδοχεία για την τήρηση και την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καταγγείλαμε περιστατικά ασυδοσίας και εκμετάλλευσης που παρατηρήθηκαν σε χώρους εργασίας.

Κάναμε πράξη την επαναλειτουργία της Σχολής Μετεκπαίδευσης μετά από 5 χρόνια αδράνειας. 

Στηρίξαμε και προασπίσαμε τα δικαιώματα των εργαζομένων που πλήγηκαν μετά την κατάρρευση του τουριστικού κολοσσού THOMAS COOK διεκδικώντας και πετυχαίνοντας  την επέκταση του ταμείου ανεργίας κατά 1 μήνα. Προσπαθήσαμε να είμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Εν μέσω πανδημίας ένα κύριο αίτημα μας έγινε πράξη.

Εξασφαλίσαμε για τους συναδέλφους ξενοδοχοϋπάλληλους δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης:

  1. Επίσης καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού
  2. Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη εργοδότη –εργαζομένων
  3. Έκπτωση ενοικίου 
  4. Πάγωμα των δανειακών οφειλών και τραπεζικών απαιτήσεων.

Συνάδελφοι πετύχαμε την υποχρεωτικότητα της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας το 2019, υπογράψαμε Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2020 όπως επίσης και για το 2021-2022 την υποχρεωτικότητα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όλης της χώρας.

Ωστόσο και για το 2021-2022 υπογράψαμε Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας διατηρώντας τους όρους αμοιβής και εργασίας όπως είχαν διατυπωθεί στην τελευταία σύμβαση.

Η παράταξή μας διεκδίκησε δυναμικά και πέτυχε την παράταση του ταμείου ανεργίας κατά δύο μήνες το 2020 και το 2021.

Για την διασφάλιση οικονομικής στήριξης αλλά και για την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων ξενοδοχοϋπάλληλων το Σωματείο μας πρωτοστάτησε πανελλαδικά σε κινητοποιήσεις-απεργιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εργασίας. Η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν καταλυτική σε όγκο και παλμό.

Συνδυαστικά οι  παρεμβάσεις μας στα συναρμόδια Υπουργεία τόσο με επιστολές αλλά και αρκετές φορές με φυσική παρουσία μας σε συσκέψεις έπαιξαν καθοριστικό λόγο για την διασφάλιση στοιχειωδών δικαιωμάτων μας.

Αποδείξαμε ότι: ενωμένοι καταφέρνουμε πολλά, τίποτα δεν μας χαρίστηκε, μέσα από τους αγώνες μας τα  κερδίσαμε.

Οργανώσαμε μια σειρά από κοινωνικές δράσεις που σκοπό είχαν τόσο τη συσπείρωση των μελών μας όσο και την αλληλεγγύη στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε:

  1. Βραδιά αλληλεγγύης (συλλογή τροφίμων-διανομή σε μέλη που πλήγηκαν οικονομικά)
  2. Βράβευση των παιδιών των συναδέλφων επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (5000ευρώ)
  3. Διανομή τροφίμων (Χριστουγέννων – Πάσχα  και όχι μόνο) σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (μέλη μας).
  4. Χορήγηση δωροεπιταγών σε συναδέλφους με κοινωνικά κριτήρια από τα SUPERMARKET ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

Διοργανώσαμε και συνδιοργανώσαμε με φορείς προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης, καθώς και σεμινάρια. Διαρκώς ενημερώνουμε τους συναδέλφους με κάθε δυνατό τρόπο για τα δικαιώματα τους με μεγάλη επιτυχία.

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές του Σωματείου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου που θα διαχειριστεί τα προβλήματα και την προάσπιση των δικαιωμάτων μας.

Συνάδελφοι έχουμε αποδείξει:

Ότι είμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο με ουσιαστική στήριξη!

Η δύναμη και η φωνή του Σωματείου είναι οι εργαζόμενοι!

ΜΑΖΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ-ΜΑΖΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

Διεκδικούμε αποφασιστικά και ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΓΙΑ:

  • Την επέκταση και υποχρεωτική εφαρμογή όλων των συμβάσεων που υπογράφονται.
  • Την υπεράσπιση των εφάπαξ πληρωμών και επαναφορά της εικοσαετίας
  • Την επαναφορά των βαρέων και ανθυγιεινών 
  • Την στελέχωση ελεγκτικών μηχανισμών με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό
  • Την αποκατάσταση της επιδότησης ανεργίας εποχικών με κατάργηση του νόμου 3986/11 που έθεσε πλαφόν στην επιδότηση ανεργίας
  • Την αποκατάσταση του χρόνου επιδότησης  ανάλογα με την απασχόληση των εποχιακά εργαζομένων και την αναγνώριση του επιδόματος ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου.
  • Απαιτούμε επίσης μέτρα για την πρόληψη της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.
  • Απαιτούμε την βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα ξενοδοχεία.
  • Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, καθώς και μέτρα στήριξης της απασχόλησης 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Με επικεφαλή τον Νίκο Κοκολάκη

C:\Users\User1\Desktop\ΣΗΜΑ.jpg

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί