Άνοιξε 500 μέτρα παραλιακής ζώνης στο Βαρώσι ο Ερντογάν

Η Τουρκία έκανε πράξη την ανακοίνωση-πρόκληση που είχε κάνει κατά την επίσκεψη του την περασμένη εβδομάδα στα Κατεχόμενα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Kibris Postasi” επεκτάθηκε κατά 500 μέτρα το παραλιακό μέτωπο στο Βαρώσι, αφού έγιναν οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού στον χώρο που είναι έτοιμος προς χρήση.

Μέχρι σήμερα, βάσει του ρεπορτάζ, ο χώρος δεχόταν επισκέπτες και λουόμενους, ωστόσο πλέον τα πάντα είναι πιο οργανωμένα. Στην επέκταση των 500 αυτών μέτρων έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες θαλάσσης, ενώ έχουν ξεκινήσει και εργασίες για την ανέγερση χώρων εστίασης, όπως καφέ και εστιατορίων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την περιοχή επισκέπτονται πολλοί Ελληνοκύπριοι αλλά και ξένοι τουρίστες.

Τι δήλωσε ο “πρωθυπουργός” του ψευδοκράτους

Ο “πρωθυπουργός” του ψευδοκράτους, Ερσάν Σανέρ  εκπροσώπησε την τουρκοκυπριακή ηγεσία τη Δευτέρα στο Βαρώσι. Συνοδευόμενος από τον “υπουργό εξωτερικών” Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, τον “υπουργό εσωτερικών” Κουτλού Εβρέν και τον “δήμαρχο” Αμμοχώστου Ισμαήλ Αρτέρ έτυχε ενημέρωσης από τον διοικητή των δυνάμεων ασφαλείας Ζορλού Ταπαλογλου.

Ο Σανέρ δήλωσε ότι το “υπουργικό συμβούλιο” αποφάσισε στις 12 Ιουλίου την αποστρατικοποίηση του 3,5% του κλειστού Βαρωσίου και το χαρακτήρισε ως το «δεύτερο στάδιο του ανοίγματος των Βαρωσίων». Είπε ότι η συνολική έκταση του κλειστού Βαρωσίου είναι 5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πρόσθεσε ότι υπάρχουν 496 ακίνητα ή οικόπεδα που βρίσκονται εντός του τμήματος (3,5%) τα οποία θα ανοίξουν ξανά ως μέρος της δεύτερης φάσης της πρωτοβουλίας για τα Βαρώσια.

Ισχυρίστηκε ότι τα βήματα για το Βαρώσι είναι σύμφωνα με το ΕΔΑΔ και ότι εκκρεμούσαν 337 αιτήσεις στην Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας (για ολόκληρο το Βαρώσι). Πρόσθεσε ότι 36 από αυτές τις αιτήσεις αφορούσαν περιουσίες εντός του 3,5% της περιοχής και ότι η επιτροπή θα αξιολογήσει τις αιτήσεις αυτές. Είπε ακόμη ότι διεξήχθη έρευνα για την κατάσταση των κτιρίων από το “πανεπιστήμιο” Ανατολικής Μεσογείου, και πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες, μαζί με τον “δήμαρχο” της Αμμοχώστου, θα μελετήσουν μαζί με μια επιτροπή που θα σχηματιστεί, πώς να αξιολογήσουν τα κτίρια που πρόκειται να καταρρεύσουν ή που δεν μπορούν να επισκευαστούν.

Με πληροφορίες από το ΚΥΠΕ Sigmalive

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί