Α. Τσίπρας στο il Manifesto: Να μην επιστρέψουμε στον νεοφιλελευθερισμό μετά την πανδημία

«Να μην επιστρέψουμε στον νεοφιλελευθερισμό μετά την πανδημία», τόνισε χθες στο πρωτοσέλιδό της η ιταλική εφημερίδα Il Manifesto, παρουσιάζοντας κάποια μέρη από τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, που δημοσιεύεται στο σημερινό (24/7) φύλλο της εφημερίδας.

Η συνέντευξη του Α. Τσίπρα αφορά τα μεγάλα θέματα της εποχής μας, από τις παγκόσμιες συγκρούσεις και την ελληνική κρίση έως την Αριστερά, τα κινήματα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζει το Manifesto, ενώ είναι προφανές ότι η επιλογή τής δημοσίευσης της συνέντευξης του πρώην πρωθυπουργού της μόνης κυβέρνησης της Αριστεράς στην Ευρώπη αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια από τις διαδηλώσεις του Κοινωνικού Φόρουμ της Γένοβας, μόνο τυχαία δεν είναι.

Ας μην ξεχνάμε ότι η αναγνώριση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανάμεσα στο κοινό του Manifesto, αλλά και της ιταλικής Αριστεράς, είναι πολύ μεγάλη, αφού αρκετά στελέχη της αναγνώρισαν τις τελευταίες ημέρες στη Γένοβα ότι η αποφασιστικότητα του Αλ. Τσίπρα να αποδεχθεί την πρόταση Ιταλών αριστερών και διανοούμενων, όπως ο Αντρέα Καμιλέρι και ο Μάρκο Ρεβέλι, για να ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» το 2014 οδήγησε στην τελευταία εκλογική νίκη τής ιταλικής Αριστεράς.

Η προοδευτική, δημοκρατική και κινηματική Ιταλία δεν ξεχνά επίσης ότι ο Αλ. Τσίπρας απελάθηκε μαζί με περίπου διακόσιους Έλληνες ακτιβιστές από την αστυνομία του Μπερλουσκόνι από το λιμάνι της Ανκόνας τον Ιούλιο του 2001, όταν η ιταλική κυβέρνηση ανέστειλε τη Συνθήκη Σένγκεν και με την αστυνομία απέτρεψε την αποβίβαση των ακτιβιστών με προορισμό το Κοινωνικό Φόρουμ της Γένοβας.

Πηγή: avgi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί