Στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας οι ναυαγοί μετανάστες (Βίντεο & φωτο)

Στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί οι ναυαγοί που εντοπίστηκαν χθες ανοιχτά της Κρήτης, οπότε ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωσή τους.

Δείτε επίσης: Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Κρήτης

Συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση μεταναστών νοτιοανατολικά της Κρήτης- Αγνοούνται 12 (φωτο- βίντεο)

Την επιχείρηση συντονίζει το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας υπό τις οδηγίες του Υπουργείου Ναυτιλίας. Επίσης υπάρχει συνεργασία με τις λοιπές τοπικές αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το hxonews.gr, πρόκειται για 32 άτομα (30 άνδρες, μια γυναίκα και ένα κοριτσάκι ηλικίας περίπου 4 ετών) που έφτασαν τα ξημερώματα με δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Ιεράπετρας και το πρωί μεταφέρθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο όπου υπήρχε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες. Παρών ο Ερυθρός Σταυρός και άλλες εθελοντικές ομάδες.

Έγιναν rapid tests τα οποία βγήκαν αρνητικά. Στη συνέχεια οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο μετά από συνεννόηση με τον Δήμο Ιεράπετρας.

Επιπλέον, ο Δήμος σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας μεριμνούν ώστε να διασφαλιστούν γεύματα και για τους ναυαγούς.

Σε ότι αφορά στην κατάσταση της υγείας τους, 3 άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας καθώς είχαν εκδορές και ηλιακά εγκαύματα ενώ προληπτικά θα μεταφερθούν και η γυναίκα με το μικρό κοριτσάκι.

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί