Στο Ηράκλειο οι Θερινοί Αγώνες Κολύμβησης Κρήτης και Ρόδου

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Κρήτης, πραγματοποιούνται στο κολυμβητήριο Ηρακλείου οι Θερινοί Αγώνες Κολύμβησης Προαγωνιστικών Κατηγοριών της Κρήτης και Ρόδου (ΠΕΚΥΚΡ)  την Κυριακή 25 Ιουλίου. Η ώρα έναρξης της 1ης αγωνιστικής είναι ώρα 10.30 και της 2η, 17.00. Κάθε αγωνιστική θα διαρκέσει 2.5 ώρες.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι μικροί αθλητές ηλικίας 9-12 ετών επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση μετά από μια μακρά περίοδο 16 μηνών λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία Covid-19, αφού η τελευταία συμμετοχή τους σε αγώνες ήταν τον Μάρτιο του 2020. Για πολλούς λοιπόν νέους αθλητές αυτή η διοργάνωση αποτελεί και την πρώτη συμμετοχή τους σε αγώνες. 

Η προκήρυξη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας προβλέπει ένα περιορισμένο πρόγραμμα αγωνισμάτων, χωρίς απονομές και με αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες. Σημαντική η συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης στη μεταφορά των αθλητών από τα σωματεία της Κρήτης στο κολυμβητήριο Ηρακλείου καθώς και στην διαδικτυακή μετάδοση των αγώνων (live streaming) μέσω του καναλιού της Περιφέρειας στο youtube. 

Στους αγώνες θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια των αθλητών και ΔΕΝ θα υπάρχουν θεατές καθώς το 60% της πληρότητας των κερκίδων (όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο) θα καλυφθεί από τους μικρούς αθλητές. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί