Νέες αποκαλύψεις από την Σοφία Μπεκατώρου: «Ολυμπιονίκης μου επιτέθηκε σεξουαλικά στα 16 μου»

Μια ακόμη σεξουαλική επίθεση που πραγματοποιήθηκε εις βάρος της από έναν άλλον Ολυμπιονίκη όταν ήταν μόλις 16 χρονών αποκάλυψε η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», η Σοφία Μπεκατώρου, από την οποία ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις για το ελληνικό «#metoο» πριν από μερικούς μήνες περιέγραψε τι συνέβη.

«Ναι (σ.σ. είχα αντιμετωπίσει σεξουαλική παρενόχληση ως παιδί) από πολύ μεγάλο αθλητή, Ολυμπιονίκη, όταν ήμουν 16 ετών, ο οποίος ευτυχώς άκουσε το όχι που του είπα» λέει αρχικά η Σοφία Μπεκατώρου και προσθέτει: «Το έχω καταθέσει στον εισαγγελέα, αλλά είναι δευτερευούσης σημασίας σε σχέση με αυτό που συνέβη από παράγοντα. Ήταν Σεπτέμβριος, κάναμε προπόνηση στον Πειραιά και επειδή φυσούσε πάρα πολύ δεν μπορούσαμε να βγούμε με σκάφος. Εκείνος είχε ένα τζετ σκι και μου πρότεινε να πάμε να δούμε τον καιρό. Δέχτηκα. Κάποια στιγμή βγάζει το τζετ σκι από την πίσω πλευρά της Μαρίνας Ζέας, προσποιούμενος ότι θέλει να φτιάξει κάτι, με ρίχνει πάνω στο τζετ σκι -υπ’ όψιν ήταν 100 κιλά- και με κοιτάζει. Του λέω “τι κάνεις;”. Μου απάντησε “έλα τώρα, δεν θέλεις;”. Του απάντησα “όχι” και εκείνος με άφησε και επιστρέψαμε πίσω».

Η Σοφία Μπεκατώρου εξομολογείται ότι περιέγραψε το σκηνικό στον πατέρα της, ο οποίος, όπως λέει, της απάντησε: «Έλα ρε Σοφία, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο αυτός ο άνθρωπος ήθελε κάτι ερωτικό από σένα. Από αυτόν έχεις να μάθεις πολλά, συνέχισε».

«Φυσικά, ο πατέρας μου δεν ήθελε να με θέσει σε κίνδυνο. Απλώς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι το παιδί του, που ήταν 16 ετών, κάποιος άλλος το έβλεπε ως γυναίκα» συμπληρώνει η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας.

«Κρίνοντας από τον ίδιο, αδυνατούσε να φανταστεί ότι ένας άνθρωπος πολύ μεγαλύτερος από μένα θα μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο» καταλήγει η Σοφία Μπεκατώρου.

Σχετικά Άρθρα

6 Thoughts to “Νέες αποκαλύψεις από την Σοφία Μπεκατώρου: «Ολυμπιονίκης μου επιτέθηκε σεξουαλικά στα 16 μου»”

  1. στο κάτω κάτω της γραφής (προς Ερήνη)

    Διαβάζω κάθε μήνα όλα τα ελληνικά γυναικεία περιοδικά συν μερικά ξενόγλωσσα, γιατί το χόμπι μου είναι το διάβασμα. Το θέμα με τη Μπεκατώρου προετοιμάστηκε και παρουσιάστηκε πρώτα από το marieclaire που κυκλοφορεί με το πρώτο θέμα και δεν είναι καθόλου αθώα και τα δύο, αν υπολογίσει κανείς ότι γράφουν πως “τα εργασιακά δικαιώματα και ειδικά οι απεργίες είναι πράγματα παλιακά που ανήκουν σε άλλο αιώνα”, γράφουν επίσης ότι στην κέρκυρα έχει “ατσαλάκωτα ευθυτενή γκαρσόνια” και ότι ο “ανθρωπότυπος μπαμπουίνου, από τον απλό λαό, ζηλεύει την εγγονή της Μαριάννας Βαρδινογιάννη”… Έφτιαξαν ένα metoo δικό τους, στα μέτρα τους, λες και στον κόσμο δεν έχει άλλες γυναίκες εκτός τα μοντέλα, τις σταρ, τους γόνους και τις πριγκίπισσες. Λες και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων δεν είναι αυτές που υφίστανται τη διπλή ανισότητα λόγω φύλου και τάξης. Εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε αυτό, όταν η Μαρέβα εκμεταλλεύτηκε το metoo για να δικαιολογήσει τον εαυτό της και τη Δόμνα Μιχαηλίδου. Σε λίγο θα βγει και η Μπαλατσινού (θου κύριε) να πει ότι μπήκε στο στόχαστρο γιατί ο άντρας της τα έχει κάνει μαντάρα. Αλλά και για αυτό έχουν απάντηση. Έχω διαβάσει ότι “εμείς οι λαϊκοί είμαστε υπέρ της κακοποίησης των γυναικών, αρκεί να συμβαίνει στις πλούσιες και διάσημες”!!!! Τι να γίνει, ούτε αυτές νοιάζονται για τον εξευτελισμό που υφίσταται μια ευάλωτη κοινωνικά μητέρα αν μείνει άνεργη ή αν αρρωστήσει. (υπάρχουν και υποθέσεις π.χ. Πιστόριους, αλλά δεν αφορούν τους λαΐκούς αγώνες).

  2. στο κάτω κάτω της γραφής (προς Ερήνη)

    Διαβάζω γυναικεία περιοδικά, όλα τα γυναικεία περιοδικά που κυκλοφορούν κάθε μήνα, συν ξενόγλωσσα. Δίνω ένα σημαντικό ποσό στα περιοδικά, γιατί το χόμπι μου είναι το διάβασμα. Η ιστορία της Μπεκατώρου ξεκίνησε από το marieclaire το οποίο κυκλοφορεί με το ΠρώτοΘέμα και δεν είναι καθόλου αθώα, ούτε το ένα ούτε το άλλο. Κατασκεύσαν ένα δήθεν metoo στα μέτρα τους, τόσο εντυπωσιακό και συγκλονιστικό που να συγκινήσει όλη την Ελλάδα της καραντίνας. Ο στόχος είναι βρωμερός. Να ξεχαστεί ότι οι γυναίκες που υφίστανται τη διπλή ανισότητα λόγω φύλου είναι οι γυναίκες των λαϊκών τάξεων και ιδιαίτερα οι πιο ευάλωτες… Έτσι εξηγείται και η Μαρέβα που χρησιμοποίησε το metoo για να υπερασπιστεί τον εαυτό της και τη Δόμνα Μιχαηλίδου. Σε λίγο θα βγει και η Μπαλατσινού να πει ότι μπήκε στο στόχαστρο επειδή ο Κικίλιας τα έχει κάνει μαντάρα! Σαν να ζουν σε ένα άλλο κόσμο, που περιλαμβάνει μόνο μοντέλα, γόνους, πριγκίπισσες και σούπερσταρς κάθε λογής… Όχι ότι και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν συμβαίνει βία (βλ. πρώην του Τζόνυ Ντεπ που τις ξυλοκοπούσε, Πιστόριους κτλ) απλά οι γυναίκες του λαού καταπιέζονται κάθε μέρα…Και στο κάτω κάτω της γραφής, δεν με ενδιαφέρει αν καταπιεστούν η κακοποιηθούν τα τρόπαια οι γόνοι και όλοι οι φαταούλες. Ούτε αυτοί δεν δίνουν δεκάρα για τον εξευτελισμό που υφίστανται οι γυναίκες και οι μητέρες αν μείνουν χωρίς δουλειά ή αν αρρωστήσουν. Δεν είμαι τόσο καλή “χριστιανή”, ώστε να βλέπω την ανισότητα και την αδικία με καλοσύνη και ηρεμία.

  3. Ερηνη

    https://www.koutipandoras.gr/article/epithesi-mpekatoroy-sta-nea-kamia-nea-kataggelia-kakopoiisis-den-eho-kanei. Λυπάμαι για το ειρωνικό ύφος αλλά είχα εκνευριστεί με το πόσο εύκολα μας χειραγωγουν καποιοι ας πούμε δημοσιογράφοι μάλιστα με τόσο ευαίσθητα θεματα. Δε ξέρω αν η μπεκατωρου ειναι σε εντεταλμένη υπηρεσία, ξέρω ότι άνοιξαν πολλά στόματα εξαιτίας της. Μακάρι να μπορούσαν να αντιδράσουν κι άλλες γυναίκες όμορφες κι άσχημες κι να λυτρωθουν. Μακάρι οι νέοι γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους αγόρια κι κοριτσια διδασκωντας τους ΣΕΒΑΣΜΟ στην δική τους ζωή κι στις ζωές των άλλων

  4. το παρατραβάς2

    Γιατί η ειρωνία; Το γυναικείο ζήτημα είναι πολύ σημαντικό για να γίνεται τσίρκο στα χέρια της κάθε κυβέρνησης και της κάθε Μπεκατώρου, τη στιγμή που γυναίκες δολοφονούνται με αποτρόπαιο τρόπο και τη στιγμή που οι μητέρες δεν έχουν καμία στήριξη από το κράτος και αναγκάζονται να γίνονται έρμαια στις διαθέσεις του καθενός. Πρώτα ήταν η δημοκρατία “μας”, τώρα είναι το “metoo μας”… Αν ενόχλησε που χαρακτήρισα τη Μπεκατώρου ασχημοκόριτσο, όντως, δεν παρενοχλούνται μόνο οι όμορφες, αν και δυστυχώς στις γυναικοκτονίες του τελευταίου καιρού ήταν όλες όμορφες, από την Κική Κούσογλου μέχρι την Καρολάιν και τη Γαρυφαλλιά… Η Μπεκατώρου απλά είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία.

  5. Ερηνη

    Fake news από τα Νεα.μην αγχωνεσαι “το παρατραβας”.

  6. το παρατραβάς

    Δεν είναι σωστό αυτό που κάνει. Δεν είναι σωστό να το παρατραβάνε και να το χειραγωγούν έτσι το κατασκεύασμα του metoo τους. Υπάρχουν γυναίκες που κινδύνεψαν πραγματικά και γυναίκες που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο. Έλεος δηλαδή που κάνανε πρόταση στο ασχημοκόριτσο στα 16 του και είπε όχι. Και τι έγινε; Ήταν άλλα κοριτσάκια πανέμορφα που κανείς δεν τους έδινε σημασία εκείνα τα χρόνια.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί