Επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού στο Δήμο Χερσονήσου

Επίσημη επίσκεψη στο δημαρχείο Χερσονήσου στις Γούρνες πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος εξήρε τη σημασία της συνεχούς συνεργασίας στην παρούσα τουριστική συγκυρία, προκειμένου να διατηρηθεί η σημερινή εικόνα που αποτυπώνει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη τουριστική περίοδο. 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, αφού καλωσόρισε τον Υπουργό και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του στον κατεξοχήν τουριστικό Δήμο της χώρας, τον ενημέρωσε για την υφιστάμενη κατάσταση στα ξενοδοχεία covid, την οποία χαρακτήρισε μέχρι στιγμής απόλυτα ελεγχόμενη και το αίσθημα ασφάλειας που επικρατεί. 

Ο κ. Θεοχάρης έκανε λόγο για «υγειονομική εγρήγορση», προκειμένου να διατηρήσει η χώρα μας το brand, που βρίσκεται στο ψηλότερο σκαλοπάτι. «Έχουμε αποδείξει ότι εάν χρειαστεί να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, θα τις πάρουμε, πάντοτε με γνώμονα τη μεσομακροπρόθεσμη προστασία του τουριστικού προϊόντος της χώρας. Η χώρα μας αυτή τη στιγμή είναι η πλέον επιθυμητή, θέλουν όλοι να την επισκεφθούν. Αυτή η επιτυχία δεν είναι τυχαία, έγινε μετά από σκληρή δουλειά δύο ετών του ελληνικού λαού, των επιχειρηματιών του τουρισμού και προσπαθειών της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κυβέρνησης. Όμως είναι μαραθώνιος και όχι αγώνας ταχύτητας, κερδίσαμε το στοίχημα ως τώρα, αλλά πρέπει να έχουμε κοινή γραμμή για κατακτήσουμε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.»

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι με κάθε τρόπο θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, καθώς η ευημερία του Δήμου και των δημοτών εύλογα εξαρτάται από την πορεία του εξαιρετικά ευαίσθητου τουριστικού προϊόντος. «Είναι πολύ σημαντικό να τηρήσουμε με ευλαβική προσήλωση τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να περάσει παντού το μήνυμα του εμβολιασμού για την ανάσχεση της πανδημίας και, επακόλουθα, τη σταθερά καλή πορεία του τουρισμού φέτος. Ως δημοτική αρχή θα στηρίξουμε τη διαδικασία του εμβολιασμού με όποιον τρόπο μας ζητηθεί για να διασφαλίσουμε τη σταθερά καλή πορεία των πραγμάτων και να διαχειριστούμε τις συνέπειες της πανδημίας».

Μάλιστα άμεση ήταν η παρέμβαση του Υπουργού στο αίτημα του Δημάρχου για δυνατότητα εμβολιασμού, εκτός από το AstraZeneca, και με άλλο εμβόλιο, το οποίο μέχρι σήμερα ήταν η μοναδική επιλογή στο εμβολιαστικό κέντρο ΤΟΜΥ Χερσονήσου. Έτσι, από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου στους ενδιαφερόμενους θα υπάρχει δυνατότητα εμβολιασμού με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Τον Υπουργό συνόδευε ο βουλευτής Ηρακλείου ΝΔ, Μάξιμος Σενετάκης και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Βαγγέλης Καρκανάκης, παρουσία και του προέδρου των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Μιχάλη Βλατάκη, ενώ τον υποδέχτηκαν ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Χειρακάκης, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Αναστασάκης, Μανόλης Ανυφαντάκης, Μανώλης Καλαϊτζάκης, Κώστας Ζαχαριουδάκης, Γιώργος Μπαγουράκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Μιχάλης Καρακατσάνης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί