Δύο τεστ την εβδομάδα για τους εργαζόμενους στον τουρισμό (Βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Η ενημέρωση έγινε από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας, ενώ έκανε και μια αναφορά στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι «αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η ίδια τόνισε πως ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων ήταν στο 12% στην Περιφέρεια, ενώ τα νέα κρούσματα διπλασιάστηκαν.

Ακόμη τόνισε πως σε περιοχές όπου οι περισσότεροι που μολύνονται είναι νεότερης ηλικίας, η νυχτερινή διασκέδαση αναφέρεται ως η πιο πιθανή μορφή έκθεσης στον ιό.

Επιπλέον, είπε πως ο δείκτης θετικότητας των self tests έχει υπερ-δεκαπλασιαστεί τον τελευταίο μήνα, ενώ μίλησε για «μετατόπιση» των νέων κρουσμάτων σε μεγαλύτερες ηλικίες -συγκεκριμένα μίλησε για τις ηλικίες 40 έως 60 ετών- κάτι που σημαίνει πως οι νέοι μεταδίδουν πια τον ιό στους μεγαλύτερους που είναι ανεμβολίαστοι.

«Καμπανάκι» για την μετάλλαξη Δέλτα – Δύο τεστ την εβδομάδα για τους εργαζόμενους στον τουρισμό

«Η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας συνέπεσε χρονικά με τις μετακινήσεις των νέων, αλλά και την χαλάρωση των μέτρων προστασίας λόγω διακοπών. Η μετάλλαξη Δέλτα είναι 44 φορές πιο μεταδοτική από την βρετανική», είπε ακόμα και τόνισε πως οι ειδικοί εισηγήθηκαν να γίνονται δύο τεστ την εβδομάδα για τους εργαζομένους στον τουρισμό.

Ακόμη συνέστησε στους νέους που γυρνούν από διακοπές να μην εφησυχάζουν με το αρνητικό self test που χρειάζονται για να μπουν στο πλοίο της επιστροφής.

Ισχύουν ως τη Δευτέρα τα μέτρα στην Μύκονο και θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επίσης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την μετάλλαξη Δέλτα.

Για τη Μύκονο τόνισε πως τα δεδομένα δείχνουν μικρή τάση μείωσης, αλλά η κατάσταση ακόμη είναι κρίσιμη. Νέες συρροές είπε πως δεν υπάρχουν και τα όποια νέα κρούσματα είναι από τις προηγούμενες συρροές. Έτσι φαίνεται πως το μίνι lockdown έφερε αποτέλεσμα.

Τόνισε στην συνέχεια πως τα μέτρα στη Μύκονο θα ισχύουν κανονικά μέχρι και την προσεχή Δευτέρα και η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί και θα ανακοινωθεί αν θα παραταθούν ή όχι.

Επιπρόσθετα απάντησε και στην κριτική που ακούστηκε περί… πισωγυρισμάτων για τα μέτρα στην Μύκονο, λέγοντας πως αν τα μέτρα δεν είχαν παρθεί, τότε όλοι όσοι ασκούν σήμερα κριτική, θα έκαναν το ίδιο, κατηγορώντας όμως την κυβέρνηση για το ότι δεν θα είχε πάρει τα μέτρα.

Στην συνέχεια ανακοίνωσε κι επίσημα πως πλέον οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλονται σε δύο τεστ κορονοϊού την εβδομάδα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί