Πρωτοφανές: «Τιμωρούν» λιμενικούς γιατί νόσησαν με κορονοϊό

Τους ζητούν να επιστρέψουν το ποσό της εκτός έδρας αποζημίωσης για όσο διάστημα ήταν στο νοσοκομείο

Μια απίστευτη καταγγελία κάνουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

Η καταγγελία αφορά στελέχη του λιμενικού που κατά τη διάρκεια αποστολής για εκτέλεση υπηρεσίας μέσω FRONTEX, διαγνώστηκαν με κορονοϊό, νόσησαν και νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο.

Και ακριβώς επειδή νόσησαν τους τιμωρούν καθώς τους ζητούν να επιστρέψουν μέρος της εκτός έδρας αποζημίωσης και συγκεκριμένα για το διάστημα που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρουν τα μέλη Δ.Σ. ΠΟΕΠΛΣ, «η Υπηρεσία δεν τους αναγνωρίζει τις ημέρες νοσηλείας με συνέπεια να υποχρεούνται να επιστρέψουν αντίστοιχο ποσό το οποίο οι συνάδελφοι είχαν καταβάλλει για την διαμονή τους στην ξενοδοχειακή μονάδα. Πρόκειται για απαράδεκτη και απάνθρωπη συμπεριφορά προς τους συναδέλφους οι οποίοι εκτελώντας τα καθήκοντα τους και καλύπτοντας υπηρεσιακές ανάγκες μακριά από τις οικογένειες τους είχαν την ατυχία να ασθενήσουν από covid-19».

«Ουσιαστικά οι συνάδελφοι», σημειώνουν στην καταγγελίας τους, «που βρέθηκαν σε αυτή την θέση καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους ένα ποσό που αντιστοιχεί στο ήμισυ του μηνιαίου εισοδήματος τους!».

Τα μέλη της ΠΟΕΠΛΣ καλούν την πολιτική και φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί συμπληρωματικό κονδύλι το οποίο θα καλύπτει αυτές τις περιπτώσεις και δεν θα υποχρεώνει τους συναδέλφους να επιβαρυνθούν, καθώς μετακινούνται με σκοπό την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί