ΝΒΑ: Έγραψε ιστορία ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, πρωτάθλημα για τους Μιλγουόκι Μπακς!


Έγραψε ιστορία ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καθώς πήρε το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ με τους Μιλγουόκι Μπακς οι οποίοι επικράτησαν με 105-98 των Φοίνιξ Σανς στο Game 6 της σειράς επικρατώντας εν τέλει με 4-2 στη σειρά των τελικών.

Είναι μία τεράστια επιτυχία για τον Έλληνα υπεραθλητή και τα Ελάφια τα οποία επιστρέφουν στην κορυφή μετά από 5 δεκαετίες.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τελείωσε το ματς με 50 πόντους. Με τη λήξη του παιχνιδιού ο απόλυτος πρωταγωνιστής του φετινού πρωταθλήματος ξέσπασε σε κλάματα ενώ για αρκετά λεπτά δεν μπορούσε καν να πανηγυρίσει.

Γιάννης σαν Τζαμπάρ

Ο φοβερός και τρομερός Έλληνας σούπερ σταρ πήρε από το χέρι μια ολόκληρη ομάδα, ένα μεγάλο franchise του καλύτερου πρωταθλήματος στον πλανήτη και το οδήγησε και πάλι στην κορυφή του ΝΒΑ ύστερα από 50 χρόνια. Μετά τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και το «σκούπισμα» απέναντι στους Μπάλτιμορ Μπούλετς, είναι η σειρά του δικού μας, Γιάννη Αντετοκούνμπο να γράψει ιστορία στο Ουσκόνσιν και στο ΝΒΑ και ταυτόχρονα να κάνει περήφανη και ολόκληρη την Ελλάδα!

Μετά από MVP στο ΝΒΑ και MVP σε All Star Game, η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Γιάνναρο δεν ήταν άλλη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και… σιγά μην δεν το έκανε και αυτό! Στο Game 6 έβαλε το κερασάκι στην τούρτα των φοβερών τελικών έχοντας 50 πόντους, 14 ριμπάουντ και 5 τάπες όπως αναφέρει το gazzetta.gr!

Το ματς

Το άγχος και η νευρικότητα ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία στο ξεκίνημα του 6ου τελικού. Τόσο οι Μπακς όσο και οι Σανς έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, ενώ οι επιλογές στην επίθεση ήταν οι… χειρότερες δυνατές! Μέχρι το 5′ οι δύο ομάδες ήταν… συνώνυμο της αστοχίας (10-7 οι Μπακς) αλλά από εκείνο το σημείο και μετά, οι επιθέσεις του Μιλγουόκι έγιναν πιο ορθολογικές και κάτω από καλύτερες προϋποθέσεις σε αντίθεση με τους Σανς οι οποίοι είχαν τους Πολ (1/3σ.) και Μπούκερ (1/5σ.) σε κακό 12λεπτο.

Αποτέλεσμα; Οι Μπακς να «χτίσουν» διαφορά, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του! Εκτός του ότι ήταν εύστοχος στις βολές (είχε 4/4 στην πρώτη περίοδο) μέτρησε 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 1 τάπα στο πρώτο 12λεπτο και βοήθησε την ομάδα του να βρεθεί στο +13 (29-16). Σ’ αυτό το διάστημα οι Σανς είχαν μόλις 7/24 σουτ, δείγμα και της εξαιρετικής άμυνας των γηπεδούχων, οι οποίοι από τη πλευρά τους σούταραν με 45% και 11/23 εντός παιδιάς.

Παρόλα αυτά η συνέχεια έμελλε να ήταν τελείως διαφορετική! Οι ρόλοι άλλαξαν άρδην, με το Φοίνιξ να δυναμώνει την άμυνά του κάνοντας το γήπεδο να… φαίνεται πιο μικρό. Οι παίκτες του Μόντι Ουίλιαμς δυσκόλευαν και την… παραμικρή πάσα των Μπακς και κάπως έτσι πραγματοποίησαν ένα φοβερό 23-5 (!!!) παίρνοντας το προβάδισμα με 34-39 στο 21′! Η αστοχία είχε «μετακομίσει» στο Μιλγουόκι καθώς στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου είχε μόλις 1/14 εντός παιδιάς!

Μάλιστα με τον Κρις Πολ να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του (13π., 6/10σ., 4ασ.) και τον Κάμερον Πέιν να ακολουθεί (10π., 4/5σ.) το Φοίνιξ προηγήθηκε και με επτά πόντους (40-47) λίγο πριν από το ημίχρονο (42-47). Στο δεύτερο 12λεπτο οι Μπακς σούταραν με 20% εντός παιδιάς έχοντας 4/20 (και 15/43 στο σύνολο) ενώ οι Σανς βελτίωσαν τα ποσοστά τους καθώς έκλεισαν το πρώτο μισό με 43% και 18/42. Ο Γιάννης προσπαθούσε να κρατήσει την ομάδα του στο ματς (17π., 7ριμπ., 3ταπ.), ο Πόρτις τον ακολουθούσε (10π., 2ριμπ.) αλλά τα 3/17 τρίποντα έβαζαν… απαγορευτικό για να πάρουν οι Μπακς τα ηνία του ματς.

Όμως ο Αντετοκούνμπο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη! Στην 3η περίοδο ήταν εκείνος που «κουβάλησε» τους Μπακς στις πλάτες του και δεν άφησε την ομάδα της Αριζόνα να συνεχίσει να ελέγχει το παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστικό ότι μαζί με τον Μπρουκ Λόπεζ ο οποίος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του σ’ αυτό το διάστημα, το Μιλγουόκι γύρισε… τούμπα όλο το παιχνίδι και πήρε εκ νέου το momentum! Βρέθηκαν στο +6 (66-60) και αυτό χάρη στον Αντετοκούνμπο, ο οποίος είχε βάλει όλους τους Σανς μέσα στο καλάθι!

Μέχρι το τέλος της 3ης περιόδου, ο Γιάννης μετρούσε 37 πόντους με 11/18 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 12/13 βολές, 10 ριμπάουντ, 3 τάπες και 1 ασίστ έχοντας αγωνιστεί σε 33 από τα 36 λεπτά! Μάλιστα είχε πετύχει τους 20 από τους 35 πόντους των Μπακς στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ωστόσο το Μιλγουόκι δεν μπορούσε να πάρει τα ηνία στο ματς (αν και προηγήθηκαν με 77-71 στο 34′) μέχρι το τέλος του γ’ 12λεπτου (77-77).

Τα δωδεκάλεπτα: 29-16, 42-47, 77-77, 105-98

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί