Στο Μπρισμπέιν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2032

Το Μπρισμπέιν επελέγη σήμερα για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2032, η μοναδική υποψήφια πόλη, υπό την καθοδήγηση της ΔΟΕ για την αποφυγή ανταγωνιστικών υποψηφιοτήτων. Οι Αγώνες επιστρέφουν στην Αυστραλία 32 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ, ενώ η Μελβούρνη ήταν η έδρα το 1956.

«Γνωρίζουμε το κόστος για να διοργανώσουμε επιτυχημένους αγώνες στην Αυστραλία» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον, στους υπεύθυνους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής σε μια 11λεπτη ζωντανή σύνδεση από το γραφείο του.

Το Μπρισμπέιν διαδέχεται τη διοργανώτρια πόλη του Λος Άντζελες το 2028, με χρόνο προετοιμασίας 11 χρόνια. Το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς το 2024.

Η συμφωνία για το 2032 για την πόλη της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας φαίνεται να έχει «κλειδώσει» ακόμη και μήνες πριν από την επίσημη απόφαση των μελών της ΔΟΕ κατά τη συνάντησή τους πριν από τους αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι ξεκινούν την Παρασκευή. Η ΔΟΕ έδωσε στο Μπρισμπέιν αποκλειστικά δικαιώματα διαπραγμάτευσης τον Φεβρουάριο.

Πηγή: Associated Press

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί