«Κρανίου τόπος» ο υδροβιότοπος στο Γιόφυρο μετά τις εργασίες της Περιφέρειας – Τι καταγγέλλει πολίτης μέσω του Candiadoc (Φωτο)

“Γιατί πρέπει τα αντιπλημμυρικά έργα να γίνουν Ιούλιο μήνα;”

«Κρανίου τόπος» είναι πλέον η περιοχή στον ποταμό του Γιοφύρου, όπου από το πρωί μηχάνημα της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιεί εργασίες.

Όπως καταγγέλλει μέσω του Candiadoc πολίτης από την περιοχή, ο οποίος μάλιστα μας στέλνει και φωτογραφίες, η Περιφέρεια πραγματοποιεί αντιπλημμυρικά έργα (Ιούλιο μήνα), αποξηλώνοντας κάθε ίχνος πρασίνου και καταστρέφοντας το μέρος, στο οποίο δεκάδες είδη πτηνών έρχονται αυτήν την εποχή είτε για να φωλιάσουν και να αναπαραχθούν είτε να ξεκουραστούν κατά τη μετανάστευσή τους. Μάλιστα, κάποια από τα πτηνά αυτά είναι σπάνια και προστατευόμενα.

Σωστά η Περιφέρεια προχωρά σε αυτές τις εργασίες για να αποφευχθούν τα χειρότερα, ωστόσο είναι άξιο απορίας γιατί αυτή η διαδικάσία πρέπει να γίνει τώρα, αναρωτιέται ο πολίτης, ο οποίος προσθέτει ότι αποτελεί έγκλημα για τον υδροβιότοπο. “Πονάει η ψυχή σου να βλέπεις αυτές τις εικόνες σε αυτόν τον χώρο που αποτελεί καταφύγιο άγριας ζωής” μας επισημαίνει.

Δείτε τις φωτογραφίες που μας στέλνει από το σημείο:

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “«Κρανίου τόπος» ο υδροβιότοπος στο Γιόφυρο μετά τις εργασίες της Περιφέρειας – Τι καταγγέλλει πολίτης μέσω του Candiadoc (Φωτο)”

  1. Βασίλης

    Πάτε καλά ρε; Ο καθαρισμός γίνεται για να μην υπάρχουν το χειμώνα πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη του Ηρακλείου. Θα τρελαθούμε τελείως μ αυτά που ανεβάζει ο άνθρωπος.
    Διαγραφή δεν γίνεται να τα διαβάζουμε αυτά.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί