Εμβολιασμός κατά Mitsotaki-19

Του Θύμιου Γεωργόπουλου

Το αβίαστο –και ορατό πλέον από όλους– συμπέρασμα των δύο ετών διακυβέρνησης της χώρας από την «οικογένεια Μητσοτάκης και Συνεργάτες ΕΠΕ» είναι ότι δεν πρόκειται για ανίκανους, άχρηστους και άσχετους, αλλά για επικίνδυνους, ανάλγητους και αδίστακτους, γιατί είναι ικανοί για όλα. Σε αυτό – πέραν πάσης αμφιβολίας– αποδείχτηκαν περίτρανα άριστοι.
Μικρό μόνο παλμαρέ από τις εξαιρετικές διακρίσεις της κυβέρνησης:
• «Εγκληματούν» με αλλοπρόσαλλες αποφάσεις στη διαχείριση της πανδημίας και μεταθέτουν όλη την ευθύνη στα θύματά τους.
• Ορίζουν επιτροπή ειδικών επιστημόνων και την εργαλειοποιούν αιτιολογώντας τις αβλεψίες τους ή τις καταστροφικές τους εξαγγελίες δήθεν ως εισηγήσεις των επιστημόνων της επιτροπής.
• Παρουσιάζουν ψευδή στατιστικά, απολύτως ασύγκριτα με άλλες χώρες, και κάνουν το άσπρο μαύρο, αναστρέφοντας πλήρως την εικόνα.
• Χειροκροτούν τους υγειονομικούς και τους αφήνουν απροστάτευτους, χωρίς προσλήψεις, με εκδικητικές απολύσεις, με πολύμηνη καθυστέρηση στην καταβολή των πενιχρών αποζημιώσεων για εφημερίες, αλλά και με ΕΔΕ γιατί κόλλησαν κορονοϊό.
• Εξαγγέλλουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία» υποσχόμενοι δύο εκατ. μηνιαίως εμβολιασμούς και ύστερα από οκτώ μήνες έχουν εμβολιάσει μετά βίας το 40% του πληθυσμού.
• Χαρακτηρίζουν «αστείο πυροτέχνημα» την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την άρση των πατεντών των εμβολίων και όταν ο πρόεδρος Μπάιντεν ανέλαβε πρωτοβουλία για την άρση τους, προκειμένου να υπάρξει άμεση και καθολική πρόσβαση όλων στα εμβόλια, ισχυρίζονται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «έκλεψε» την ιδέα για τις πατέντες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
• Ανοίγουν την πλατφόρμα εμβολιασμού των νέων μόνο με AstraZeneca, την ίδια στιγμή που ο ΠΟΥ και οι υγειονομικές επιτροπές χωρών από Ευρώπη και Αμερική επισημαίνουν ότι εγκυμονεί αυξημένους κινδύνους γι’ αυτές τις ηλικιακές ομάδες και δυόμισι μήνες αργότερα το παίρνουν πίσω προσκαλώντας τους νέους να «τσιμπηθούν», έναντι €150, με όποιο εμβόλιο επιθυμούν.
• Διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα σε συγγενείς, κολλητούς και «χορηγούς» και κατόπιν μας στέλνουν τον λογαριασμό.
• Λένε αισχρά ψέματα μπροστά στα μούτρα μας –παρουσιάζοντας μια εξόφθαλμα εικονική πραγματικότητα– και στοχοποιούν πρώτα τον ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια όλη την αντιπολίτευση ότι σαμποτάρουν τις σωτήριες πολιτικές τους.
• Βάζουν σε καθολικό lockdown το κοινοβούλιο και στο όνομα της δημοκρατίας την καταργούν. Η Βουλή με απαράδεκτες και κατεπείγουσες διαδικασίες νομοθετεί όχι μόνο για ζητήματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και για καίρια ζητήματα της κοινωνίας και της ζωής των πολιτών όπως είναι ο Πτωχευτικός Κώδικας, οι νόμοι για την παιδεία, η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, η προστασία της πρώτης κατοικίας, τα «κόκκινα» δάνεια, η κοινωνική ασφάλιση και το εργασιακό καθεστώς που καταργεί το οκτάωρο, διευκολύνει τις απολύσεις και σχεδόν καταργεί το δικαίωμα στην απεργία.
Για όλους αυτούς τους λόγους και για ακόμη περισσότερους αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει άμεσα και γιατί πιστεύει ακράδαντα ότι είμαστε ηλίθιοι, λειτουργώντας όπως οι γυναίκες κατά τη Γαλλίδα ηθοποιό και τραγουδίστρια Υβόν Πρεντάμπ:
«Οι γυναίκες προτιμούν να είναι όμορφες παρά έξυπνες, γιατί οι ηλίθιοι άντρες είναι πολύ περισσότεροι από τους τυφλούς».

Documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί