Δολωματικοί ψεκασμοί δακοκτονίας στους Δήμους Μινώα Πεδιάδας και Φαστού

Στον Δήμο Φαιστού

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι την Τετάρτη 21-7-2021 θα ξεκινήσει ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στα Δημοτικά Διαμερίσματα Πέρι και Αληθινή, και επίσης ο δεύτερος ψεκασμός στο Δ.Δ Μορόνι  του Δήμου Φαιστού.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει.

 Οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές.

 Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους. 

Τηλ. επικοινωνίας:  2892022375, 2813407951.

Στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας

  • την Πέμπτη 22-7-2021 στην Αγία Τριάδα – Μονή Αγκαράθου και Σαμπά
  • την Παρασκευή 23-7-2021 στον Βόνη, Ζωφόρους και Θραψανό

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους. 

Τηλ. επικοινωνίας:   2813407920.

Η‌ ‌Δνση‌ ‌Αγροτικής‌ ‌Ανάπτυξης,‌ ‌Περιφερειακής‌ ‌Ενότητας‌ ‌Ηρακλείου,‌ ‌γνωστοποιεί‌ ‌ότι‌ ‌με‌ ‌την‌ ‌προϋπόθεση‌ ‌των‌ ‌κατάλληλων‌ ‌καιρικών‌ ‌συνθηκών,‌ ‌θα‌ ‌‌ξεκινήσει‌ ‌ο‌ ‌‌Δεύτερος‌ ‌‌Γενικός‌ ‌Δολωματικός‌ ‌ψεκασμός‌ ‌δακοκτονίας‌ ‌έτους‌ ‌2021,‌ ‌στον‌ ‌‌Δήμο‌ ‌Μινώα_Πεδιάδος‌‌ ‌ως‌ ‌εξής:‌ ‌ ‌⮚Την‌ ‌‌Τετάρτη‌ ‌21-07-2021‌,‌ ‌στα‌ ‌Δημοτικά‌ ‌Διαμερίσματα‌ ‌Αμουργελλών‌,‌ ‌‌Κασσάνων‌,‌ ‌‌Νιπιδιτού‌,‌ ‌‌Παναγιάς‌,‌ ‌Πανοράματος‌,‌ ‌‌Στείρωνα‌,‌ ‌‌Καλού‌ ‌Χωριού-Άνω‌ ‌Πουλιών‌ ‌‌και‌ ‌Παρτήρων.‌ ‌ ‌ ‌ ‌⮚Την‌ ‌‌Παρασκευή‌ ‌23-07-2021‌,‌ ‌στο‌ ‌Δημοτικό‌ ‌Διαμέρισμα‌ ‌Λευκοχωρίου-Κάτω‌ ‌Πουλιών‌.‌ ‌ ‌Παρακαλούνται,‌ ‌‌όσοι‌ ‌ελαιοπαραγωγοί‌ ‌έχουν‌ ‌‌περιφραγμένα‌ ‌ελαιόφυτα‌ ‌να‌ ‌μεριμνήσουν‌ ‌ώστε‌ ‌ο‌ ‌εργολάβος‌ ‌ψεκασμού‌ ‌να‌ ‌έχει‌ ‌πρόσβαση‌ ‌στα‌ ‌αγροτεμάχια‌ ‌‌για‌ ‌τον‌ ‌ψεκασμό‌ ‌των‌ ‌δέντρων‌ ‌τους‌ ‌‌και‌ ‌οι‌ ‌‌βιοκαλλιεργητές‌ ‌να‌ ‌σημαδέψουν‌ ‌τα‌ ‌ελαιόφυτά‌ ‌τους‌ ‌‌για‌ ‌να‌ ‌αποφευχθεί‌ ‌ανεπιθύμητος‌ ‌ψεκασμός.‌ ‌ ‌Ιδιαίτερη‌ ‌προσοχή‌ ‌πρέπει‌ ‌να‌ ‌δοθεί‌ ‌σε‌ ‌περιοχές‌ ‌με‌ ‌χαμηλά‌ ‌ποσοστά‌ ‌καρποφορίας,‌ ‌με‌ ‌δεδομένο‌ ‌ότι‌ ‌σε‌ ‌αυτές‌ ‌η‌ ‌αποτελεσματικότητα‌ ‌των‌ ‌δολωματικών‌ ‌ψεκασμών‌ ‌είναι‌ ‌εξαιρετικά‌ ‌αμφίβολη,‌ ‌οπότε‌ ‌οι‌ ‌παραγωγοί‌ ‌ίσως‌ ‌χρειαστεί‌ ‌να‌ ‌επέμβουν‌ ‌με‌ ‌ίδια‌ ‌μέσα.‌ ‌ ‌Επίσης,‌ ‌επισημαίνεται‌ ‌η‌ ‌υποχρέωση‌ ‌του‌ ‌εργολάβου,‌ ‌καθ’‌ ‌όλη‌ ‌τη‌ ‌διάρκεια‌ ‌των‌ ‌ψεκασμών,‌ ‌να‌ ‌αναρτά‌ ‌από‌ ‌την‌ ‌προηγούμενη‌ ‌μέρα‌ ‌σε‌ ‌εμφανή‌ ‌δημόσιο‌ ‌χώρο,‌ ‌τις‌ ‌τοποθεσίες‌ ‌στις‌ ‌οποίες‌ ‌θα‌ ‌πραγματοποιούνται‌ ‌ψεκασμοί,‌ ‌προκειμένου‌ ‌να‌ ‌λαμβάνουν‌ ‌γνώση‌ ‌οι‌ ‌ενδιαφερόμενοι‌ ‌ελαιοκαλλιεργητές.‌ ‌Οι‌ ‌τελευταίοι‌ ‌επιβάλλεται‌ ‌να‌ ‌επισκέπτονται‌ ‌συχνά‌ ‌τα‌ ‌ελαιόφυτά‌ ‌τους‌ ‌για‌ ‌τη‌ ‌διαπίστωση‌ ‌της‌ ‌καλής‌ ‌εφαρμογής‌ ‌και‌ ‌της‌ ‌αποτελεσματικότητας‌ ‌των‌ ‌ψεκασμών‌ ‌και‌ ‌να‌ ‌γνωστοποιούν‌ ‌στην‌ ‌υπηρεσία‌ ‌μας,‌ ‌έγκαιρα,‌ ‌οποιοδήποτε‌ ‌πρόβλημα‌ ‌υποπέσει‌ ‌στην‌ ‌αντίληψή‌ ‌τους.‌ ‌Τηλ.‌ ‌Επικοινωνίας‌ ‌Δ/νσης‌ ‌Αγροτικής‌ ‌Ανάπτυξης‌ ‌ΠΕ‌ ‌ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:‌ ‌2813‌ ‌407938‌

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί