Αγωγές γονέων κατά δασκάλων που δεν δέχτηκαν μαθητές χωρίς covid test: Καταδικάζει η ΑΔΕΔΥ

Γονείς διώκουν νομικά διευθυντή και υποδιευθυντή σχολείου, καθώς δεν επέτρεψαν την είσοδο μαθητών στον σχολικό χώρο χωρίς self-test. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί αδιανόητη και απαράδεκτη την ενέργεια αυτή

Νομικές διώξεις από γονείς αντιμετωπίζουν ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, καθώς δεν επέτρεψαν την είσοδο μαθητών στον σχολικό χώρο χωρίς self-test.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΔΕΔΥ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της σχετική ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων, θεωρεί αδιανόητη και απαράδεκτη την ενέργεια κατάθεσης αγωγών εκ μέρους γονέων μαθητών σε βάρος Διευθυντών και Υποδιευθυντών (Δημοτικού και Γυμνασίου) στα Γιάννενα, επειδή εφάρμοσαν τον Νόμο και δεν επέτρεψαν την είσοδο μαθητών στον σχολικό χώρο, χωρίς self-test.

Η κυβέρνηση και η Υπουργός Παιδείας δεν φρόντισαν να θωρακίσουν νομικά τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς (να θεσπίσουν π.χ. το ακαταδίωκτο, όπως έκαναν σε τόσες άλλες περιπτώσεις), οι οποίοι τώρα σύρονται στα δικαστήρια επειδή επιτέλεσαν το καθήκον τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Υπουργό Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες της και να παράσχει, άμεσα, αφενός μεν  νομική στήριξη στους συναδέλφους, κάτι που προβλέπει ο Ν. 4795/21 για τους δημόσιους λειτουργούς, σε περίπτωση έγερσης αγωγής (στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους) από τρίτους, αφετέρου δε να κάνει παρέμβαση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Τέλος, δηλώνουμε πως είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας και θα τους στηρίξουμε, με κάθε τρόπο, στην πρωτοφανή περιπέτεια που υφίστανται».

Ακόμα, πριν μερικές ημέρες η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης σε δύο εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, στηρίζει τον Διευθυντή και τον Υποδιευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, οι οποίοι διώκονται νομικά από γονείς, επειδή δεν επέτρεψαν την είσοδο μαθητών στον σχολικό χώρο χωρίς self-test.

Οι συνάδελφοι εκτελώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας ενήργησαν όπως αναφέρει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Περιμένουμε από την Υπουργό Παιδείας την άμεση στήριξη των συναδέλφων, αφού σύμφωνα με την διάταξη  (Ν. 4795/2021) που ψηφίστηκε στη Βουλή και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 17 Απριλίου, παρέχεται νομική υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς και γενικότερα σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και σε περίπτωση έγερσης αγωγής εκ μέρους τρίτων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί