Στον κόσμο του ο Χ. Θεοχάρης: «Το τουριστικό μας προϊόν είναι ασφαλές»

Δεν βλέπει ακυρώσεις στη Μύκονο – ΣΥΡΙΖΑ: Ναυαγούν τον τουρισμό και βυθίζουν τον ελληνικό λαό σε νέο γύρο μέτρων

Σε παράλληλο κόσμο φαίνεται ότι βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, στη Βουλή, «το τουριστικό μας προϊόν είναι ασφαλές».

Την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται με αλματώδη ρυθμό, η μετάλλαξη «Δέλτα» προελαύνει και στη Μύκονο επιβάλλεται απαγόρευση βραδινής κυκλοφορίας και μουσικής στα μαγαζιά, ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει ότι «η διασφάλιση της ασφάλειας στους τουριστικούς προορισμούς δεν γίνεται τυχαία, αλλά με καθημερινή δουλειά. Είμαστε συνεχώς από πάνω και αξιολογούμε μια δυναμική κατάσταση λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα».

Παράλληλα, ο κ. Θεοχάρης, σαν αν μην ακούει τους επιχειρηματίες του νησιού οι οποίοι βρίσκονται στα κάγκελα, δηλώνει ότι «δεν υπάρχουν ακυρώσεις στη Μύκονο, αυτό πρέπει να το πούμε. Ακυρώσεις υπάρχουν μόνο στη φαντασία όσων διαδίδουν ή γράφουν αυτά τα πράγματα. Και με την πρόεδρο των ξενοδόχων μίλησα και με επαγγελματίες του νησιού μίλησα και οι ακυρώσεις παραμένουν στο επίπεδο που ήταν και τις προηγούμενες ημέρες».

Ο ίδιος στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης που αφορούσε το ναυάγιο της Ζακύνθου, σημείωσε δε, ότι «δεν υποσχεθήκαμε ποτέ και σε κανένα ότι το φετινό καλοκαίρι θα ήταν εύκολο», ξεχνώντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος στο τέλος Μαΐου προέβλεπε ότι «τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, αναμένω πως τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι».

Ακόμη, ο υπουργός Τουρισμού απέρριψε τις αιτιάσεις ότι ο τουρισμός είναι η αιτία της αύξησης των κρουσμάτων, λέγοντας πως αυξήσεις κρουσμάτων έχουμε και στις ΗΠΑ και σε χώρες που, είτε είναι όλοι εμβολιασμένοι, όπως το Ισραήλ, ή έχουν κλείσει τα σύνορά τους, ή ακόμα δεν είναι καν τουριστικές χώρες». Αύξηση κρουσμάτων, είπε, έχουμε «σε όλο τον πλανήτη» και «οφείλεται στην μετάλλαξη «Δέλτα», μια πανδημία μέσα στην πανδημία».

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης αναγνώρισε πως υπήρξε αδυναμία στο «να μπορέσουμε να μεταφέρουμε μέσω της ακτοπλοΐας με ασφάλεια τους ανθρώπους που έβγαιναν θετικοί στα τεστ».

ΣΥΡΙΖΑ: Ναυαγούν τον τουρισμό και βυθίζουν τον ελληνικό λαό σε νέο γύρο μέτρων

Για «επιτελικό μπάχαλο», όσον αφορά τον τουρισμό, κάνουν λόγο σε κοινή τους ανακοίνωση οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης (Προστασίας του Πολίτη), Κατερίνα Νοτοπούλου (Τουρισμού) και ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Οι τρεις βουλευτές αναφέρονται «στα περιστατικά ανθρώπων σε νησιά που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό και διαπίστωσαν με οδυνηρό τρόπο ότι δεν υπήρχαν, ούτε οι δομές, ούτε οι διαδικασίες που έπρεπε να υπάρχουν, για να ενημερωθούν, να μεταφερθούν, ή να φιλοξενηθούν, είναι συνεχή».

Αναφέρονται μάλιστα σε συγκεκριμένη περίπτωση: «Οικογένεια από τον Βόλο παραμένει εγκλωβισμένη στην Αλόννησο, καθώς η μητέρα διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό πριν την επιβίβαση στο πλοίο για την επιστροφή τους. Στην Αλόννησο δεν υπάρχει πρόβλεψη ξενοδοχείου καραντίνας και οι αρμόδιες υπηρεσίες αδυνατούν να τους μεταφέρουν ή να βρουν λύση, αφού δεν έχει υπάρξει η πρόβλεψη, ούτε για την μεταφορά πολιτών και την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών». Ακολούθως σημειώνουν:

«Ενημερώνουμε λοιπόν για την αλήθεια των γεγονότων, ότι η οικογένεια μετέβη στο λιμάνι, καθώς δεν μπορούσε να παραμείνει περισσότερο στο ξενοδοχείο, αφού είχε λήξει ο προβλεπόμενος χρόνος της κράτησης και έπρεπε αποδεσμεύσει το δωμάτιο (check – out). Με δεδομένο ότι κανένας δεν τους υπέδειξε πού να κατευθυνθούν και τι ακριβώς να πράξουν, τα μέλη της οικογένειας μετέβησαν με τα πόδια στο λιμάνι και ανέμεναν καρτερικά τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας. Υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας παρέπεμψε στο υπουργείο Τουρισμού για τους βρει δωμάτιο Σάββατο βράδυ.

Ο ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας, βλέποντας την πολύωρη ταλαιπωρία και την απόγνωση της οικογένειας, προσέφερε δικό του ιδιόκτητο ακίνητο σε εντελώς διαφορετική περιοχή του νησιού, συγκεκριμένα στην περιοχή Βότση, προκειμένου να διαμείνει η οικογένεια και να δοθεί μια προσωρινή λύση στο αλαλούμ της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Οι τρεις βουλευτές υποστηρίζουν ότι «δυστυχώς τα περιστατικά ντροπής για τη χώρα μας είναι πολλά: Λίγες ημέρες πριν, 18χρονος Ιταλός, θετικός στον κορονοϊό, δεν έβρισκε ξενοδοχείο ή έστω ένα δωμάτιο για να απομονωθεί στη Μύκονο και περιφερόταν στο νησί, σε απόλυτη απόγνωση. Έξι 18χρονοι, επίσης διαγνωσμένοι φορείς του covid19, παρέμειναν για 16 ώρες στο υπαίθριο πάρκινγκ του κέντρου Υγείας της Πάρου χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα απομόνωσης και φιλοξενίας τους σε χώρο ειδικό για καραντίνα».

Καταλήγοντας οι βουλευτές υποστηρίζουν: «Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης είναι πρωτοφανής. Είναι το δεύτερο καλοκαίρι που το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, βάζει σε κίνδυνο την υγεία των Ελλήνων πολιτών και των επισκεπτών της χώρας, με απόλυτη αδιαφορία στις διαδικασίες και στα μέτρα θωράκισης και αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης και πρωτοφανές πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό και την εικόνα της χώρας μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί