Σε εκδηλώσεις μνήμης οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ

      Στα Αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων  Α και Β Παγκοσμίου Πολέμου, στην πλατεία Λιλιανού Καστελλίου, εκπροσωπήθηκαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το Σάββατο 17 Ιουλίου.

Ακολούθως, την Κυριακή 18 Ιουλίου τίμησαν  τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των Ηρώων Καταδρομέων Ηλία Τούλη στο Μάραθος και Νικολάου Καβροχωριανού στη Μονή.

Με σεβασμό και κάθε επισημότητα, παρουσία των οικογενειών των Ηρώων, τοπικών αρχών, φορέων και των κατοίκων των δυο οικισμών του Μαλεβιζίου, τιμήθηκε η μνήμη των δυο νέων που χάθηκαν άδικα μαζί με συναδέλφους το καλοκαίρι του ’74 στα τραγικά γεγονότα της Κύπρου. Οι λεπτομέρειες εκείνης της περιόδου είναι γνωστές. Πρόκειται για μια πτυχή της ιστορίας που μας πληγώνει, αλλά ταυτόχρονα μας κάνει υπερήφανους για την πράξη θυσίας των Ηρώων μας. Γι’ αυτό και δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε για πάντα ζωντανό στη μνήμη μας το μεγαλείο της θυσίας τους και να το μεταλαμπαδεύουμε από γενιά σε γενιά, έτσι ώστε όλοι να μαθαίνουν για τους Ήρωες που γεννάει αυτός ο τόπος.

Παράλληλα, οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  συμμετείχαν και στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα σαμποτάζ στο Αεροδρόμιο Καστελλίου. Στα πλαίσια της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΠ, οι βουλευτές έδωσαν το παρών στην πλατεία «Μεϊντάνι» και στο μνημείο πεσόντων Καστελλίου, στη μνήμη του πρώτου σαμποτάζ εναντίον των δυνάμεων του Άξονα στην Ευρώπη, τιμώντας την ηρωική πράξη αντίστασης που διαδραματίστηκε το καλοκαίρι του ’42 με την ανατίναξη του αεροδρομίου, πράξη που αποτέλεσε καίριο πλήγμα κατά των δυνάμεων του Άξονα στην Ευρώπη και έναυσμα για την ένοπλη αντίσταση των σκλαβωμένων Λαών της Ευρώπης κατά των ναζί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί