Ο Βορίδης κρατά ανοιχτό το «παραθυράκι» για απολύσεις ανεμβολίαστων

Επιμένει η κυβέρνηση να διατηρεί ζωντανή την απειλή της απόλυσης προς όσους δεν εμβολιαστούν, με τον υπουργό Εσωτερικών να επαναφέρει στο δημόσιο διάλογο τα περί νομοθετικής ρύθμισης για το ζήτημα.

Ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε σε ζητήματα που προκύπτουν από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, ζητώντας να μπει συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας στις αναστολές εργασίας και προσθέτοντας ότι στη συνέχεια ο εργαζόμενος «θα επιστρέψει στη δουλειά του εμβολιασμένος ή θα επιλέξει ότι δεν θέλει να κάνει αυτή τη δουλειά».

Κλείνοντας το μάτι προς τις επιχειρήσεις δήλωσε ότι με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, η μη τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων αποτελεί παραβίαση της σύμβασης εργασίας. ‘Αρα στον ιδιωτικό τομέα δίνει δικαίωμα καταγγελίας, στον δημόσιο τομέα ισχύουν τα των πειθαρχικών διαδικασιών εκτός κι αν υπάρξει ειδική ρύθμιση που δεν δίνει δικαίωμα καταγγελίας.

Κατά την τοποθέτησή του δήλωσε κυνικά «θέλουμε να βγάλουμε τον εργαζόμενο από τον τόπο που εργάζεται γιατί αποτελεί κίνδυνο. Για αυτό και μπαίνει σε αναστολή. Για όσο διαρκέσει η αναστολή δεν θα λαμβάνει μισθό», ενώ διευκρίνισε ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν αφορά στο σύνολο του πληθυσμού.

Μιλώντας για την αντικατάσταση όσων μπαίνουν σε αναστολή επισήμανε ότι δεν είναι εύκολο εγχείρημα, καθώς «δεν βρίσκεις εύκολα άνθρωπο να θέλει να εργαστεί χωρίς να ξέρει πόσο θα δουλέψει».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί