Κρούσματα κορονοϊού σε αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό

Δύο ποδοσφαιριστές της Νότιας Αφρικής είναι οι πρώτοι αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, λίγες μέρες πριν από την τελετή έναρξη των αγώνων Τόκιο.

Οι διοργανωτές επιβεβαίωσαν σήμερα, Κυριακή, τα θετικά τεστ αλλά δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των αθλητών, διευκρινίζοντας μόνο πως δεν πρόκειται για Ιάπωνες. Αργότερα, η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Νότιας Αφρικής επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν τρία κρούσματα COVID-19 στην αποστολή της – δύο παίκτες και ένας αναλυτής βίντεο.

Οι παίκτες είναι ο αμυντικός Thabiso Monyane και ο μέσος Kamohelo Mahlatsi, έκανε γνωστό η SAFA.

Η ομάδα ποδοσφαίρου της Νότιας Αφρικής τέθηκε σε καραντίνα και αναμένει τα αποτελέσματα των περαιτέρω εξετάσεων που διενεργήθηκαν σήμερα σε παίκτες και στο προσωπικό της ομάδας, δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας Mxolisi Sibam.

Η Νότια Αφρική πρόκειται να παίξει με την Ιαπωνία στον πρώτο αγώνα του ανδρικού ποδοσφαιρικού τουρνουά την Πέμπτη, στο Στάδιο του Τόκιο.

Οι διοργανωτές έκαναν επίσης γνωστό, σήμερα, ότι ένας άλλος αθλητής έχει διαγνωστεί θετικός στον ιό αλλά δεν διαμένει στο Ολυμπιακό Χωριό. Και αυτός ο αθλητής διευκρινίστηκε πως δεν είναι Ιάπωνας.

Επίσης σήμερα, το πρώτο μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αναφέρθηκε ως θετικό στον ιό. Το άτομο αυτό διαγνώστηκε χθες, Σάββατο, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Τόκιο.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έκανε γνωστό ότι πρόκειται για τον Ryu Seung-min της Νότιας Κορέας, ο οποίος είχε κερδίσει το ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο στο πινγκ-πονγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Associated Press, τέθηκε σε απομόνωση και είναι ασυμπτωματικός.

Χθες έγινε γνωστό ότι βρέθηκε το πρώτο κρούσμα στο Ολυμπιακό Χωριό και ότι πρόκειται για μέλος ξένης αντιπροσωπείας.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ δήλωνε ότι υπάρχει «μηδενικός» κίνδυνος αθλητές στο χωριό να μεταδώσουν τον ιό σε Ιάπωνες ή άλλους κατοίκους του χωριού.

Η πρώην δρομέας αποστάσεων Tegla Loroupe, επικεφαλής της αποστολής της Ολυμπιακής Ομάδας για τους Πρόσφυγες της ΔΟΕ, διαγνώστηκε με τον ιό δήλωσαν στο Associated Press δύο άτομα με γνώση της κατάστασής της. Η Loroupe διαγνώστηκε πριν η ομάδα αναχωρήσει από τη Ντόχα. Η ομάδα έχει καθυστερήσει την άφιξή της στο Τόκιο και πολλοί αναμένεται να αρχίσουν να φθάνουν τις επόμενες ημέρες.

Οι διοργανωτές λένε ότι από την 1η Ιουλίου, 55 άτομα που συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό. Ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει αθλητές ή άλλους που μπορεί να έχουν φτάσει σε προπονητικά camp.

Το Ολυμπιακό Χωριό στο Τόκιο θα φιλοξενήσει 11.000 αθλητές και χιλιάδες προσωπικό.

Το Τόκιο ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, 1.008 νέα κρούσματα. Για 29η συνεχόμενη ημέρα τα κρούσματα ήταν περισσότερα από ό, τι πριν από επτά ημέρες. Ήταν επίσης η πέμπτη συνεχόμενη ημέρα με περισσότερα  από 1.000 νέα κρούσματα.

AP Photo/Yuri Kageyama

Περίπου 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το σταθμό Shinjuku στο κέντρο του Τόκιο, κρατώντας πινακίδες που έγραφαν «Όχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί