Επιτελικό μπάχαλο με τον κορονοϊό στα νησιά: Δεν έχουν που να μείνουν άνθρωποι που νοσούν! (βίντεο)

Το μπάχαλο που επικρατεί στο κομμάτι της υγειονομικής θωράκισης στα νησιά εν μέσω πανδημίας και ενώ η χώρα ποντάρει πολλά στον τουρισμό, επιβεβαιώνει η ταλαιπωρία που υπέστη μια παρέα παιδιών στην Πάρο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, έξι 18χρονοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό αναγκάστηκαν να μείνουν για πολλές ώρες στο υπαίθριο πάρκινγκ του κέντρου Υγείας της Πάρου, επειδή δεν υπήρχε κατάλυμα για τα παιδιά σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Τα δύο απ’ τα παιδιά είχαν μάλιστα πυρετό και ρίγη και μόνο γι’ αυτά υπήρξε πρόβλεψη έπειτα από 4-5 ώρες να μεταφερθούν σε κατάλυμα. 

Τα υπόλοιπα πέρασαν τουλάχιστον 16 ώρες στο υπαίθριο πάρκινγκ και και αφού υπήρξε παρέμβαση της ΕΡΤ στην Πολιτική Προστασία, μετά το τηλεφώνημα των γονιών τους, υπήρξε μέριμνα για να μεταφερθούν τα παιδιά με ελικόπτερο στην Αθήνα.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης στο νησί δεν υπάρχει άλλο ξενοδοχείο καραντίνας, ενώ όλοι δήλωναν αναρμόδιοι.

Στο νησί τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων και από την Παρασκευή πέρασε στο «πορτοκαλί» επίπεδο συναγερμού. Όπως ανέφερε ο Ν. Χαρδαλιάς στο νησί έχουν επταπλασιαστεί τα κρούσματα (72 από 9 στις 7 Ιουλίου).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί