Αλ. Τσίπρας για τη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Να μεγαλώσουμε τους γιους μας με τρόπο που να εκτιμούν κάθε γυναίκα

Παρέμβαση στην υπόθεση της πρόσφατης γυναικοκτονίας στη Φολέγανδο κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Αλέξης Τσίπρας.

“Άλλη μία γυναικοκτονία για την οποία ευθύνεται μία «κακιά στιγμή». Μάλλον κάτι δεν πάει καλά στην κοινωνία μας”, επισημαίνει δηκτικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Για να προσθέσει «Όσο βαθύτερα το συνειδητοποιήσουμε, τόσο περισσότερο θα φροντίσουμε να μεγαλώσουμε τους γιους μας με τρόπο που να σέβονται και να εκτιμούν κάθε γυναίκα.»

Η ανάρτηση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ στο twitter:

Άλλη μία γυναικοκτονία για την οποία ευθύνεται μία «κακιά στιγμή». Μάλλον κάτι δεν πάει καλά στην κοινωνία μας. Όσο βαθύτερα το συνειδητοποιήσουμε, τόσο περισσότερο θα φροντίσουμε να μεγαλώσουμε τους γιους μας με τρόπο που να σέβονται και να εκτιμούν κάθε γυναίκα.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Αλ. Τσίπρας για τη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Να μεγαλώσουμε τους γιους μας με τρόπο που να εκτιμούν κάθε γυναίκα”

  1. η αξιοθρήνητη αξία της γυναίκας στην παραδοσιακή ελληνική οικογένεια/κοινωνία

    Και το σπουδαιότερο, να μεγαλώσουμε τις κόρες μας ώστε να είναι περήφανες για τις εαυτούς τους. Η μικρή Ε.Λ. ήταν ένα κοριτσάκι έξυπνο και καλοκαμωμένο. Καταγόταν από μια οικογένεια της κρητικής υπαίθρου, μια πολύτεκνη οικογένεια αγροτών που δεν ήταν ούτε φτωχοί, ούτε πλούσιοι. Η μικρή Ε.Λ. είχε τέσσερις μεγάλες αδερφές. Οι δύο μεγαλύτερες ήταν μοδίστρες, έραβαν φορέματα από τα καλύτερα υφάσματα για τις “πλούσιες” του χωριού. Έδιναν στη μικρή τα φορέματα να τα παραδίδει στα σπίτια και εκείνη ένιωθε σαν μηδενικό, όταν κοριτσάκια της ηλικίας της φορούσαν τα υπέροχα φορεματάκια, ενώ εκείνη δεν την κερνούσαν ούτε ένα γλύκισμα, από τα αμέτρητα καλούδια που κατέφταναν από τη “χώρα”… Δεν της έδιναν ούτε ένα φιλοδώρημα… Όμως αυτή είχε πείσμα, κατάφερε να φτιάξει τη ζωή της με τον καλύτερο τρόπο, αγνόησε και τους γαμπρούς που την απέρριπταν “επειδή δεν είχε σπίτι”. Αυτή βρήκε κυριολεκτικά τον καλύτερο, τον πιο όμορφο, τον πιο φιλόδοξο αλλά και έντιμο, έναν αληθινό άγιο. Και αυτός ήταν φτωχός, αλλά ήταν περήφανος. Είχε μάθει από τους γονείς του ότι κανείς δεν είναι καλύτερός του, για κανένα λόγο. Η γυναίκα εκείνη, εκείνο το όμορφο και έξυπνο κοριτσάκι που το έκαναν να νιώθει μηδενικό οι δικοί του, επειδή ένιωθαν μειονεκτικά απέναντι στους “πλούσιους” απέφυγε τους ψυχοθεραπευτές όπως ο διάολος το λιβάνι. Οι συνέπειες ήταν καταστροφικές. Όμως αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Μια άλλη επίσης τραγική ιστορία είναι το τι απέγιναν όλες εκείνες οι αδερφές. Ο άνθρωπος που έμαθε να νιώθει σαν μηδενικό είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του ή για τους άλλους, αν δεν κάνει κάτι για να θεραπευτεί.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί