Με κορονοϊό ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, έχοντας εμβολιαστεί πλήρως

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ δήλωσε σήμερα ότι βρέθηκε θετικός στην COVID-19, αλλά τα συμπτώματα του είναι ήπια, κάνοντας επίσης γνωστό ότι είχε λάβει δύο δόσεις εμβολίου κατά της νόσου.

«Σήμερα το πρωί βρέθηκα θετικός στην COVID-19», έγραψε στο Twitter, προσθέτοντας ότι έκανε ένα rapid τεστ, ενώ αναμένει την επιβεβαίωση, από ένα μοριακό τεστ.

«Αναμένω το αποτέλεσμα του PCR, αλλά ευτυχώς είχα λάβει τις δόσεις εμβολίου και τα συμπτώματά μου είναι ήπια», έγραψε.

Ο Τζαβίντ έγινε υπουργός Υγείας τον περασμένο μήνα αφού ο προκάτοχός του, Ματ Χάνκοκ, παραιτήθηκε μετά τη διαρροή ενός βίντεο που τον δείχνει να φιλιέται με τη βοηθό του στο υπουργικό του γραφείο – παραβιάζοντας τους δικούς του κανόνες για την Covid-19.

Καθημερινά οι νέες λοιμώξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο έσπασαν το όριο των 50.000 την Παρασκευή για πρώτη φορά από τα μέσα Ιανουαρίου και τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι ένας στους 95 ανθρώπους στην Αγγλία εκτιμάται ότι έχει τον ιό.

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να άρει τους περιορισμούς κατά της Covid σε όλη την Αγγλία τη Δευτέρα, παρότι περισσότεροι από 1.200 επιστήμονες προέτρεψαν την κυβέρνηση να ακυρώσει το «επικίνδυνο πείραμα» της «ημέρας της ελευθερίας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί