Το ΚΚΕ για την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στην Κρήτη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ για την επίσκεψη του Α. Τσίπρα σε Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο:

«Μνήμη χρυσόψαρου» φαίνεται να νομίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πως έχει ο λαός του Λασιθίου αφού περίσσεψαν οι υποκριτικές και όψιμες διακηρύξεις περί «αδιανόητης συγχώνευσης νοσοκομείων εν μέσω πανδημίας» και «ενδυνάμωσης του εθνικού συστήματος υγείας». Την ίδια στιγμή αγωνιά για την τύχη του τουριστικού προϊόντος λόγω καθυστέρησης των εμβολιασμών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται σαν να μην κυβέρνησε 5 χρόνια. «Ξεχνάει» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πως επί διακυβέρνησης του διατηρήθηκε η διαχρονική υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας άρα και των νοσοκομείων του Λασιθίου και των ΚΥ. Η κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ πετσόκοψε συνολικά 860 εκατομμύρια ευρώ από την Υγεία, παίρνοντας την σκυτάλη από τη ΝΔ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε εφάρμοσε για πρώτη φορά πιλοτικά τον νόμο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, για την χρηματοδότηση των νοσοκομείων με βάση την ικανότητα προσέλκυσης πελατών ενώ χέρι-χέρι οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διεύρυναν τον θεσμό της ελαστικής εργασίας στα νοσοκομεία. 

Αυτή Η πολιτική στην οποία συμπλέουν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα είναι αυτή που οδηγεί και στην συγχώνευση των νοσοκομείων, την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας με ολέθριες συνέπειες για την υγεία του λαού. Αυτή καθυστερεί μαζί με τους ανταγωνισμούς των φαρμακευτικών  μονοπωλιακών κολοσσών τους μαζικούς εμβολιασμούς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί