Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Σάμο – Τρία ενεργά μέτωπα

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γεώργιος Στάντζος, ζήτησε «να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Μάχη με τις φλόγες έδιναν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας δυνάμεις της πυροσβεστικής με στόχο να περιορίσουν την μεγάλη δασική πυρκαγιά στη Σάμο.

Η φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης στην ευρύτερη περιοχή της Κοινότητας Βουρλιωτών, με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων, δημιούργησε ένα ευρύ μέτωπο που καίει σε δύσβατη περιοχή.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΠΥ Σάμου, αντιπύραρχο Γεώργιο Μιαούλη, τον οποίο επικαλείται η τοπική ιστοσελίδα samosvoice.gr, «η κατάσταση είναι καλύτερη, αλλά από το πρωί υπάρχουν τρία μέτωπα σε Βουρλιώτες, Τρίστρατο Κοκκαρίου και Ρόγκια Μυτιληνιών».

Το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα.

Παράλληλα με το πρώτο φως της ημέρας, απογειώθηκαν 4 αεροσκάφη (ανάμεσά τους και το θηριώδες ρωσικό Beriev-200) και 6 ελικόπτερα, ενώ ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά καταφθάνουν 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης εστάλη μήνυμα από το 112 στα κινητά κατοίκων των περιοχών Βουρλιώτες, Κοκκάρι, Καμάρα, Μυτιληνιούς, Μαυρατζαίους για να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Πέμπτης το πύρινο μέτωπο έφτασε κοντά στην κοινότητα των Μυτιληνιών, στην περιοχή Γιαννιού.

Παρότι η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, εκκενώθηκαν προληπτικά δύο ξενοδοχεία και τρείς κατοικίες στη περιοχή Άγιος Φανούριος.

Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ παρατηρούνται και προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές Καρλοβασίου και Μαραθόκαμπου.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γεώργιος Στάντζος, ζήτησε «να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Αργά το βράδυ έσπευσαν με Super Puma στη Σάμο ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ) βρίσκεται στη Σάμο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί