Παππάς: Ομολογία Κελέτση για πολιτικά κίνητρα στην Προανακριτική

Μπορεί Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. να ψήφισαν, έστω και με διαρροές, την παραπομπή του Νίκου Παππά, όμως το φιάσκο στο οποίο οδηγήθηκε η προανακριτική και όλη η ακόλουθη διαδικασία συνεχίζεται.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, αποκάλυψε πως σε σημερινή του συνέντευξη ο, Σταύρος Κελέτσης, πρόεδρος της Προανακριτικής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ομολόγησε πως τα κίνητρα της επιτροπής ήταν αμιγώς πολιτικά.

Η πολιτική στόχευση πίσω από την διαδικασία της Προανακριτικής ήταν κάτι εμφανές από πλευράς Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ., κάτι που κατήγγειλε πολλάκις ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Νίκος Παππάς, όμως, η παραδοχή από πλευράς του προέδρου της Επιτροπής έχει ξεχωριστή βαρύτητα.

Ο Νίκος Παππάς ανέφερε στη Βουλή «ο κύριος Κελέτσης παραδέχτηκε ότι στην προανακριτική επιτροπή αποφασίζουν με πολιτικά κίνητρα. Ο Σταύρος Κελέτσης ομολογεί χωρίς πιέσεις ότι τα κίνητρά σας είναι αμιγώς πολιτικά. Είναι αποκαλυπτικό, βοηθάει να βγουν συμπεράσματα. Ήταν μία πάρα πολύ διαφωτιστική δημόσια τοποθέτηση».

Τι είπε ο Σταύρος Κελέτσης; Μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» ανέφερε σχετικά «η Βουλή πράγματι είναι ένα πολιτικό όργανο και αποφασίζει πολιτικά. Εδώ βάσει του άρθρου 86 έχουμε μια εξαιρετική αρμοδιότητα της Βουλής, όπου περιπλέκεται, διαπλέκεται η εκτελεστική εξουσία με την νομοθετική, εδώ δεν έχουμε αρμοδιότητα νομοθετική αλλά καθαρά δικαστική. Η προσωπική και πολιτική και νομική μου άποψη είναι ότι θα προτιμούσα πράγματι να αποσυνδεθεί τελείως και στην περίπτωση της δίωξης υπουργών η διαδικασία από την Βουλή. Θεωρώ ότι είναι θέμα της δικαιοσύνης, πρέπει να πηγαίνει κατευθείαν εκεί, ενδεχομένως σε κάποιο ανώτερο, ανώτατο δικαστικό όργανο, αλλά να μην έρχεται καθόλου από την Βουλή, γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό που είπε ο κ. Πίκουλας, ότι μένει σαν εικόνα στην κοινωνία και στους πολίτες ότι η Βουλή κάνει πολιτική δουλειά άρα διώκει τους αντιπάλους της με πολιτικά κριτήρια. Πρέπει να το ξεπεράσουμε αυτό».

Η σημερινή ομιλία Παππά

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μετά από μία εκρηκτική συνεδρίαση, Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του Νίκου Παππά με 178 υπέρ. Το σύνολο των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων είναι 180 βουλευτές, συνεπώς υπήρξαν δύο διαρροές, με έναν βουλευτή να ψηφίζει άκυρο και έναν ακόμη να ψηφίζει κατά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί