Μεγάλη φωτιά στη Σάμο – Εκκενώθηκε οικισμός

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Σάμο, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αποφασίστηκε η εκκένωση του οικισμού Κοκκάρι λόγω πυκνών καπνών. Αυτή τη στιγμή στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν 37 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και εθελοντές πυροσβέστες, με 15 οχήματα και υδροφόρες των ΟΤΑ. Παράλληλα επιχειρούν και εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη (2 CL415 KAI TO BERIEV-200).

«Είμαστε όλοι στη μάχη, διότι η φωτιά στην περιοχή Βουλιαράτες είναι ανεξέλεγκτη», δήλωσε πριν από λίγο στο enikos.gr ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

«Έχουμε προχωρήσει σε εκκένωση δύο ξενοδοχείων και κάποιων σπιτιών λόγω των πυκνών καπνών που καθιστούν την ατμόσφαιρα αποπνικτική», υποστήριξε ο κ. Στάντζος και πρόσθεσε: «Οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια σε άλλο χώρο, ενώ οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μαζί με δικά μας μέσα έχουν μεταφέρει τους πελάτες τους σε συγκεκριμένους χώρους».

«Αυτή τη στιγμή η Πυροσβεστική με επίγειες και εναέριες δυνάμεις, αλλά και εθελοντές, δίνει μεγάλη μάχη με τις φλόγες και ευελπιστούμε για το καλύτερο», είπε, καταλήγοντας, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί