Η J&J ανακαλεί αντηλιακά στα οποία ανιχνεύθηκε καρκινογόνος ουσία

Η Johnson & Johnson ανακαλεί εθελοντικά πέντε ετικέτες αντηλιακών σπρέι Neutrogena and Aveeno, μετά την ανίχνευση μιας καρκινογόνου ουσίας σε ορισμένα δείγματα.

Η εταιρεία με έδρα το Νιου Τζέρσι ανακοίνωσε ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα προϊόντα, καθώς εσωτερικός έλεγχος ανίχνευσε χαμηλά επίπεδα βενζολίου σε ορισμένα δείγματα.

Η J&J υπέδειξε στους διανομείς και τους εμπόρους να σταματήσουν την πώληση αυτών των προϊόντων και να τα επιστρέψουν «παρότι ο κίνδυνος είναι χαμηλός».

Το βενζόλιο θεωρείται καρκινογόνο για τους ανθρώπους, μια ουσία που θα μπορούσε δυνητικά να προκαλέσει καρκίνο, ανάλογα με το επίπεδο και την έκταση της έκθεσής τους σ’ αυτήν.

Η J&J ανακοίνωσε ότι το βενζόλιο δεν αποτελεί συστατικό στα αντηλιακά προϊόντα της και ότι ερευνά την αιτία της επιμόλυνσης.

«Η καθημερινή έκθεση στο βενζόλιο σ’ αυτά τα σπρέι αντηλιακά στα επίπεδα που ανιχνεύθηκαν στις δοκιμές μας δεν αναμένεται να προκαλέσουν μη αναστρέψιμες συνέπειες για την υγεία» τόνισε η εταιρεία.

Τα σπρέι που ανακλήθηκαν είναι τα εξής: Neutrogena Beach Defense, Neutrogena Cool Dry Sport, Neutrogena Invisible Daily defense, Neutrogena Ultra Sheer and Aveeno Protect + Refresh.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να επικοινωνούν με τον γιατρό τους ή με τον φαρμακοποιό τους, αν έχουν κάποιες ανησυχίες, ερωτήματα ή έχουν παρουσιάσει προβλήματα υγείας που συνδέονται με τη χρήση των συγκεκριμένων προϊόντων.

Πηγή: Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί