Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Ηγουμενίδη με τον περιφερειάρχη Κρήτης για τις ανάγκες ύδρευσης της Βιάννου

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη σχετικά με τις ανάγκες του δικτύου ύδρευσης της Βιάννου. Ο βουλευτής εξήγησε τις έντονες ανάγκες που σήμερα παρουσιάζονται και τα ζητήματα που προκύπτουν από τα πεπαλαιωμένα και άνευ συντήρησης δίκτυα, με τις συχνές διαρροές-διακοπές ύδρευσης, ιδιαίτερα την περίοδο του θέρους. Ο Νίκος Ηγουμενίδης επανέφερε την καταγραφή των αναγκών των δήμων, όπως αποτυπώθηκε ήδη από το 2017-2018, και σε συνέχεια του εμβληματικού έργου για την πόλη του Ηρακλείου, δηλαδή του έργου της αντικατάστασης-επέκτασης του δικτύου ύδρευσης που ήδη υλοποιείται και σε μεγάλο βαθμό έχει ολοκληρωθεί.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε πως θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια και ότι η Περιφέρεια με τις δυνάμεις της θα συνδράμει και θα διασφαλίσει την υλοποίηση και χρηματοδότηση ώριμων και τεχνικά άρτιων έργων  – παράλληλα με τις αναγκαίες παρεμβάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης και Εσωτερικών. Σημειώνεται επίσης ότι ο βουλευτής Ηρακλείου έχει ήδη προγραμματισμένη συνάντηση την επόμενη εβδομάδα για το θέμα με τον Δήμαρχο Βιάννο Μηνά Σταυρακάκη και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου με αντικείμενο τα θέματα της ύδρευσης, αλλά και τις ανάγκες ενίσχυσης των υπηρεσιών.

Ανάμεσα στις ανάγκες που καταγράφηκαν ήδη από το 2017 για την Βιάννο και που σήμερα απαιτούν επικαιροποίηση, σημειώνονται, μεταξύ άλλων, η υδροδότηση οικισμών Κερατόκαμπου και Βαχουδιανού Ξερόκαμπου, η  κατασκευή νέας υδρευτικής δεξαμενής για τις ανάγκες του οικισμού Καστρίου, η αλλαγή υδρευτικού δικτύου οικισμού Πεύκου που είναι κατασκευασμένο από αμίαντο παράλληλα με την αξιοποίηση της πηγής ύδρευσης Αγίου Γεωργίου, η ενοποίηση δικτύων ύδρευσης οικισμών Εμπάρου Μηλιαράδων Κατωφυγίου και Ξενιάκου κ.ά.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε θερμά τον Σταύρο Αρναουτάκη και τόνισε την ανάγκη συστράτευσης για ένα τέτοιο ζήτημα, αντί των μεμονωμένων και αποσπασματικών ενεργειών, με την βασική αρχή ότι η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει την δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικά πόσιμο νερό όλες τις μέρες και ώρες του έτους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί