Σιγή ιχθύος από τον Μητσοτάκη για την ψευδή δήλωση πόθεν έσχες – Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα φέρει το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ

«Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει!» το σχόλιο του Π. Πολάκη

Στη Βουλή και ενώπιον της Δικαιοσύνης θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ το σκάνδαλο με την εταιρεία της οικογένειας Μητσοτάκη στη Γαλλία και την ψευδή δήλωση πόθεν έσχες, σύμφωνα με όσα είπε χθες ο αναπληρωτής τομεάρχης Διαφάνειας Παύλος Πολάκης. Υπογραμμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε χθες στη Βουλή, μίλησε στην Ολομέλεια αλλά δεν είπε τίποτα για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι τον πρωθυπουργό δεν υπερασπίστηκε η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών (Κώστας Αχ. Καραμανλής και Γιάννης Κεφαλογιάννης), αλλά μόνο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Μπουκώρος, που εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «παραμένει πιστά προσηλωμένος στο δόγμα ‘στείλτε κάποιον στη φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές’» και ότι «έχει κουράσει, 4, 5, 6 χρόνια πια η συνεχόμενη, λυσσώδης επίθεση εναντίον της συζύγου του πρωθυπουργού. Θα ήταν πιο ευθύ και πιο έντιμο πολιτικά να επιτίθεστε στον ίδιο τον πρωθυπουργό».

«Μουγκαμάρα»

Νωρίτερα ο Π. Πολάκης είχε επικρίνει τον Κ. Μητσοτάκη για την σιωπή του. «Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει!» σχολίασε λέγοντας ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. «κάνει ψευδή δήλωση πόθεν έσχες από το 2017». Οι ποινές είναι φυλάκιση μέχρι 2 ετών, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, 300.000 πρόστιμα, σημείωσε και δεσμεύτηκε ότι «εμείς θα παρέμβουμε και στην Επιτροπή του πόθεν έσχες αλλά και στη Δικαιοσύνη», η οποία «τώρα εδώ, που έχει στοιχεία, δεν βλέπει, δεν ακούει! Μουγκαμάρα!».

«Ελπίζουμε τώρα που ο πρωθυπουργός έχει πάρει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το σπίτι του Βολταίρου να έχει διδαχθεί από τη ρήση του: ‘Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. Δεν είναι η καταγωγή, αλλά η αρετή μόνο που τους κάνει να διαφέρουν’ και να μη συνεχίσει να πιστεύει, όπως δήλωνε, στις κοινωνικές ανισότητες», τόνισε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου. «Ο πρωθυπουργός, επειδή είναι γόνος οικογένειας με όνομα, δεν έχει το δικαίωμα να μην τηρεί και να μην εφαρμόζει τους νόμους. Οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το πόθεν έσχες και οφείλει πρώτα από όλους να τηρεί τους νόμους», ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί