Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους για την 18χρονη που εξέδιδε αστυνομικός

Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στην 18χρονη κοπέλα, την οποία κακοποιούσε σεξουαλικά ο πατέρας της ενώ την εξέδιδε ένας αστυνομικός στην Ηλιούπολη, αλλά και κατά της σεξουαλικής βίας έστειλαν χθες εκατοντάδες πολίτες.

Μερικά συνθήματα που ακούστηκαν στην πορεία: «Αγώνας ταξικός και φεμινιστικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος», «Στου κόσμου τις πλατείες, σ’ όλες τις γειτονιές γυναίκες μετανάστριες δεν είστε μοναχές», «Ακόμη κι αν φορέσω τη φούστα μου καπέλο όταν λέω όχι σημαίνει ότι δε θέλω» και «Στο δρόμο, στη δουλειά και στο λεωφορείο όποιος βάζει χέρι θα φεύγει με φορείο».

Δύο εικόνες της Αγγελίνας Γιαννοπούλου:

Εικόνα του Κώστα Παπαντωνίου / Αυγή:

«Ούτε στην Ηλιούπολη, ούτε και πουθενά τσακίζουμε το trafficking σε κάθε γειτονιά»

Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα που επικράτησε το απόγευμα της Δευτέρας στην Ηλιούπολη, σε κινητοποίηση που έλαβε χώρα, με αφορμή την υπόθεση της 18χρονης που έπεσε θύμα κακοποίησης και trafficking, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Ιωάννας Καρδαρά στο newscenter.gr.

Φεμινιστικές ομάδες και συλλογικότητες, δημοτικά σχήματα κι οργανώσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν μετά τις 7 το απόγευμα στην πλατεία της Εθνικής Αντιστάσεως και λίγο μετά τις 8 ξεκίνησαν πορεία για το ΑΤ Ηλιούπολης.

«Αν το θέμα δεν είχε πάρει δημοσιότητα και αν η αλληλεγγύη δεν ήταν έμπρακτη, η υπόθεση θα είχε κουκουλωθεί και θα περνούσε στα αζήτητα. Είναι ξεκάθαρο πως το κράτος και η αστυνομία συμμετέχει και συγκαλύπτει το κύκλωμα trafficking.


Ο πραγματικός αγώνας για την προστασία της αδελφής μας και κάθε αδελφής μας, για να μη βρεθεί ποτέ ξανά καμία από εμάς στη θέση του θύματος τώρα ξεκινάει.

Η περιγραφή των περιστατικών γίνεται για να στοιχειοθετήσουμε την θέση μας πως το κράτος, η αστυνομία αποπειράθηκε να συγκαλύψει το περιστατικό. Εμείς δεν ξεχνάμε την απάντηση τους έξω από το εσωτερικών υποθέσεων όταν οι συνήγοροι ζητούσαν να την δούνε «Μην ανησυχείτε κυρία συνήγορε, η ελληνική αστυνομία έχει εμπειρία στο πώς διαχειρίζεται τέτοια ζητήματα. Το γράμμα του νόμου τηρείται κατά γράμμα», επισημαίνει μεταξύ άλλων η ομάδα Witches of the South σε ανακοίνωση της ενώ σε άλλο σημείο υπογραμμίζει «Το κράτος και η αστυνομία συστηματικά επιχειρεί την απομόνωση και αποσιώπηση του θύματος εφόσον όποτε τους βόλευε αναφερόταν ως μάρτυρας χωρίς δικαίωμα υπεράσπισης. Μετά πάλι όταν έπρεπε να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο εκεί ψευδώς διέδιδαν πως είναι κατηγορούμενη παρεμποδίζοντας την επικοινωνία με τους γιατρούς
Άρα φανερά, το κράτος και η αστυνομία συγκαλύπτει.
Η αλληλεγγύη θα νικήσει
Καμία μόνη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί