«Είμαστε εδώ, έτοιμοι και αποφασισμένοι να αναλάβουμε την ευθύνη»

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης διοργάνωσε κεντρική πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη.

Αύριο, ο πρώην πρωθυπουργός θα συμμετάσχει, ως κεντρικός εισηγητής, στη συζήτηση για την ελληνική υψηλή στρατηγική που διοργανώνει μέσω τηλεδιάσκεψης το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο καθηγητής Αθανάσιος Πλατιάς, με ερωτήσεις από τους καθηγητές Πέτρο Λιάκουρα, Μαριλένα Κοππά, Σωτήρη Ρούσσο.

Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα

Ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά και γενικά στην κυβέρνηση κυρίως για τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και για τις σαρωτικές αλλαγές στην Παιδεία, την εγκληματικότητα και την οικονομία, εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη να προκηρύξει εκλογές και τον κατηγόρησε για άλλη μια φορά ότι διχάζει την ελληνική κοινωνία εν μέσω της πανδημίας.

«Ας το κάνει, θα φάει τα μούτρα του» είπε ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος στο ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών για να τονίσει: «αν νομίζει ότι θα καταφέρει να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό είναι βαθιά νυχτωμένος». Τον περιμένουμε, τον περιμένει μια μεγάλη έκπληξη, συμπλήρωσε.

«Είμαστε εδώ, έτοιμοι και αποφασισμένοι να αναλάβουμε την ευθύνη» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, που είχε έντονο προεκλογικό άρωμα, για να συμπληρώσει ότι «είμαστε και πιο ώριμοι».

«Δεν πρόκειται να αλλάξουμε την εντιμότητα και τα καθαρά μας πρόσωπα», είπε επίσης κάνοντας ακολούθως αναφορά στις προσπάθειες της ΝΔ να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στήνοντας προανακριτικές.

«Ήμασταν η εντιμότερη κυβέρνηση που υπηρέτησε αυτό τον τόπο», είπε ακόμα.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε επίσης ότι «τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να αφήνουμε τον κ. Μητσοτάκη να διχάζει και να ρημάζει την ελληνική κοινωνία» και σημείωσε ότι «είναι καιρός να εκφράσουμε τον θυμό, την αγανάκτησή μας» και «καιρός να αντιδράσουμε και να δώσουμε στον δικό μας αγώνα πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις».

«Φτάνει πια, ως εδώ» είπε. «Δεν θα αφήσουμε να συνεχίσουν να κάνουν το ψέμα, την καταστολή και τη διαφθορά κανονικότητα σε αυτό τον τόπο» πρόσθεσε.

Σφοδρή κριτική άσκησε ειδικά για τη συνεχή επίκληση του πρωθυπουργού στην ατομική ευθύνη.

«Έντεκα εκατομμύρια ατομικές ευθύνες έχει αυτή η χώρα, μια ευθύνη δεν υπάρχει, η ευθύνη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης» είπε μεταξύ άλλων και τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν φταίνει που έχουν βαφτίσει τους μισούς Έλληνες ψεκασμένους, δεν μεριμνούν επί της ουσίας για τον εμβολιασμό του πληθυσμο». Επίσης έκανε αναφορά στις συνθήκες συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «έχει χάσει την αξιοπιστία» και σχολίασε ότι το ασυγχώρητο είναι ότι επαναλαμβάνει συνεχώς τα ίδια λάθη. Όπως είπε, είναι ασυγχώρητο να απειλούμαστε ξανά από μια νέα υγειονομική καταστροφή.

«Είναι νοσηρό φαινόμενο να διχάζεις σε μια συνθήκη όπου το παν είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ακόμα ότικαμιά κοινωνική κρίση δεν ξεπερνιέται χωρίς αλληλεγγύη.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «στερούνται μιας αρετής: την πολιτική γενναιότητα να αναγνωρίσουν το λάθος και να ακούσουν».

Όπως σημείωσε,  «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν αποδεικνύεται μόνο ανίκανη να διαχειριστεί αυτή την κρίση, αλλά και επικίνδυνη». Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι εν μέσω πανδημίας συντηρεί ένα ολόκληρο σύστημα διαφθοράς και «αποφασίζει να πετάξει 25.000 νέους εκτός πανεπιστημίων για να δημιουργήσει πελατεία για τα ιδιωτικά κολλέγια». Επίσης, προειδοποίησε ότι «υπάρχουν και τα χειρότερα που είναι μπροστά μας».  Μας πουλάνε δήθεν επιστροφή στην κανονικότητα και την ανάπτυξη, ενώ γνωρίζουν ότι έχουν βγάλει την οικονομία απ’ τις ράγες και ετοιμάζουν την ανώμαλη προσγείωση, παρατήρησε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε και στις δυνατότητες που προκύπτουν απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά σχολίασε ότι «οι αποκαλύψεις για τις ενστάσεις της Κομισιόν επιβεβαιώνουν την κριτική που έχουμε ασκήσει απ’ την πρώτη στιγμή».

Τέλος, απηύθυνε έκκληση για μαζικό εμβολιασμό στους πολίτες και τήρηση των υγειονομικών μέτρων, αλλά και προσκλητήριο στους κοινωνικούς αγώνες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί