Ρουσφέτι της ΝΔ σε στέλεχος της στην Κρήτη: Τον τοποθέτησε σε διευθυντική θέση στον ΔΕΔΔΗΕ, παρακάμπτοντας άλλους

Σωκράτης Βαρδάκης: «Το Επιτελικό Κράτος του κ. Μητσοτάκη πάσχει από παντού»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τον αδιαφανή και προκλητικό τρόπο με τον οποίο τοποθετήθηκε στέλεχος της Κυβέρνησης της ΝΔ σε καίρια θέση στον ΔΕΔΔΗΕ στην Κρήτη, πραγματοποίησαν 14 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας. 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο προκήρυξης, η θέση Υποτομεάρχη Υποστήριξης Υπηρεσιών Κρήτης, της Διεύθυνσης Διαχείρισης Νησιών, με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, καλύφθηκε από κομματικό στέλεχος της ΝΔ, με προσόντα πολύ λιγότερα από συνυποψηφίους του, όπως καταγγέλλουν Σωματεία και εργαζόμενοι.

Η Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, με τρόπο ΜΗ αξιοκρατικό, τοποθέτησε τον εν λόγω υπάλληλο, σε μια θέση που χρήζει ιδιαίτερης εμπειρίας και ικανοτήτων.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες των εργαζομένων, η Διεύθυνση της Υπηρεσίας, για να καλύψει την αδυναμία εκτέλεσης των καθηκόντων του συγκεκριμένου υπαλλήλου, Υποτομεάρχη πλέον, προσέλαβε εξωτερικούς συνεργάτες, παρά την ύπαρξη προσωπικού, ικανού να ανταποκριθεί στις εργασίες και ανάγκες του Τομέα.

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι τέτοιες πρακτικές υποτιμούν και απαξιώνουν το επιστημονικό προσωπικό, καθώς επίσης ότι είναι πρωτάκουστο, προσόντα, προϋπηρεσία και εμπειρία να μην θεωρούνται επαρκή κριτήρια για τέτοιες θέσεις, αλλά έναντι αυτών να προτιμώνται, από την Ιεραρχία κομματικοί φίλοι.

Για τους λόγους αυτούς οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει με ποια συγκεκριμένα κριτήρια έγινε η κάλυψη της θέσης Υποτομεάρχη Υποστήριξης Υπηρεσιών Κρήτης, της Διεύθυνσης Διαχείρισης Νησιών,  με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, αλλά και πως διασφαλίζεται η αποτελεσματική λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσιακής μονάδας. Τέλος ζητούν να μάθουν σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ώστε να υπάρξει δίκαιη κρίση στις τοποθετήσεις των κατάλληλων εργαζομένων (τυπικά και ουσιαστικά προσόντα) στις κατάλληλες θέσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί