Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ιταλία για 2η φορά στην ιστορία της- Νίκησε την Αγγλία στα πέναλτι

Η Ιταλία είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, για 2η φορά στην ιστορία της, αφού μετά το 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση, νίκησε την Αγγλία με 3-2 στα πέναλτι!

Αν ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είχε τη δυνατότητα να επιλέξει πώς θα ξεκινήσει ο τελικός, θα επέλεγε αυτό που έγινε: Γκολ των «τριών λιονταριών» αμέσως. Μόλις στο 2ο λεπτό, για την ακρίβεια, ο Σο άρχισε και τελείωσε τη φάση, μετά τη σέντρα του Τρίπιερ από δεξιά, κάνοντας το 0-1. Γκολ που είχε ως αποτέλεσμα οι Άγγλοι να πάρουν κι άλλο τα πάνω τους, ενώ οι Ιταλοί βρέθηκαν σε μία θέση στην οποία δεν είχαν ξαναβρεθεί από την αρχή της διοργάνωσης. Να κυνηγάνε στο σκορ, δηλαδή.

Στα επόμενα λεπτά ήταν φανερό ότι οι δύο ομάδες είχαν εκ διαμέτρου αντίθετη ψυχολογία, αφού η Αγγλία είχε αυτοπεποίθηση και οι παίκτες της κέρδιζαν τις μονομαχίες, ενώ η Ιταλία είχε εκνευρισμό και οι παίκτες της προσπαθούσαν να βρουν ένα… μπούσουλα. Μετά το 20λεπτο, είναι η αλήθεια, φάνηκε να τον βρίσκουν, αφού πήραν την κατοχή, έκλεβαν μπάλες και έφταναν ως την αντίπαλη περιοχή, αλλά εκεί είχαν πρόβλημα.

Γεγονός πόυ αποδεικνύεται και από το ότι είχαν μόνο μία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, μόνο μία φάση στην οποία πλησίασαν στην ισοφάριση. Και ήταν με το συρτό σουτ του Κιέζα, μετά από ωραία ατομική ενέργεια, στο 35′.

Αυτός ήταν που είχε και τη δεύτερη καλή ευκαιρία της Ιταλίας, ξανά με ατομική ενέργεια, στο 62′, για να έρθει τελικά το 1-1 στο 67′: Κόρνερ, κεφαλιά του Βεράτι στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μπονούτσι την έστειλε στα δίχτυα. Και από εκεί και πέρα, έχοντας και ενθουσιασμό πλέον, οι Ιταλοί άγγιξαν το δεύτερο γκολ στο 73′ με τον Μπεράρντι.

Δεν το έβαλαν, έχασαν τον Κιέζα με τραυματισμό αλλά διατήρησαν τον απόλυτο έλεγχο, με την Αγγλία να αμύνεται και να οδηγεί τον τελικό στην παράταση. Εκεί δεν έγινε κάποια πολύ μεγάλη φάση και τελικά τα πάντα κρίθηκαν στα πέναλτι, όπου o Ντοναρούμα έγινε ήρωας για την Ιταλία!

Η σειρά των πέναλτι…

Μπεράρντι: 1-0
Κέιν: 1-1
Μπελότι: Απέκρουσε ο Πίκφορντ
Μαγκουάιρ: 1-2
Μπονούτσι: 2-2
Ράσφορντ: Δοκάρι
Μπερναρντέσκι: 3-2
Σάντσο: Απέκρουσε ο Ντοναρούμα
Ζορζίνιο: Απέκρουσε ο Πίκφορντ
Σάκα: Απέκρουσε ο Ντοναρούμα

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Κιελίνι, Μπονούτσι, Έμερσον (118′ Φλορέντσι), Μπαρέλα (54′ Κριστάντε), Βεράτι (96′ Λοκατέλι), Ζορζίνιο, Κιέζα (86′ Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (55′ Μπεράρντι), Ινσίνιε (91′ Μπελότι).

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Τρίπιερ (71′ Σάκα), Ράις (74′ Χέντερσον, 120′ Ράσφορντ), Φίλιπς, Σο, Μάουντ (99′ Γκρίλις), Στέρλινγκ, Κέιν.TAGS

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί