Ο Δήμος Ηρακλείου στο Φεστιβάλ Διά Βίου Μάθησης της Κορίνθου – Πόλης που Μαθαίνει

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε στο Φεστιβάλ Διά Βίου Μάθησης της Κορίνθου – Πόλης που Μαθαίνει. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Ιουλίου στο Ανοικτό Θέατρο της Αγίας Άννας του Δήμου Κορινθίων και στόχο είχε την διερεύνηση και την αποτύπωση των δυνατοτήτων της Δια Βίου Μάθησης σε τοπικό επίπεδο. Η Κόρινθος – Πόλη που Μαθαίνει θέλησε να δώσει έμφαση στην εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό που αποτελούν τους τρεις βασικούς πυλώνες της πόλης. 

Όπως επεσήμανε η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στέλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη στον χαιρετισμό της στο πλαίσιο του Φεστιβάλ καταθέτοντας τη δική της εμπειρία από την επιτυχημένη πορεία του Δήμου Ηρακλείου ως Πόλη που Μαθαίνει «η Δια Βίου Μάθηση προσφέρει ένα αξιόπιστο και ελεύθερο πεδίο ανάπτυξης δεξιοτήτων συμπληρώνοντας και διευρύνοντας διαρκώς τους τομείς των προσωπικών και επαγγελματικών μορφωτικών αναγκών. Παράλληλα αποτελεί ένα δυναμικό χώρο, ενταγμένο και αναπτυσσόμενο στο συνολικό εκπαιδευτικό σύστημα, ένα πεδίο το οποίο συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση και την άμβλυνση των εκπαιδευτικών και των κοινωνικών ανισοτήτων, μέσω της άρσης των αποκλεισμών, ως μία ανοικτή διαρκής εκπαιδευτική και κοινωνική δυνατότητα στη ζωή του κάθε ανθρώπου. 

Παγκοσμίως όλο και περισσότεροι Δήμοι αναλαμβάνουν και υλοποιούν δράσεις, οικοδομούν πόλεις που μαθαίνουν, πόλεις που δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες τους να μαθαίνουν, να αναπτύσσονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Παράλληλα δίνουν δύναμη σε φορείς να αλληλεπιδράσουν, να συμμετέχουν στο σχεδιασμό δράσεων και τελικά να υλοποιήσουν πρωτότυπες ιδέες που παρεμβαίνουν στον κοινωνικό ιστό με στόχο την Κοινωνική συνοχή, την οικονομική και πολιτιστική ευημερία, θέτοντας έτσι τα θεμέλια για μία βιώσιμη ανάπτυξη.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί