Με διάγγελμα ανακοινώνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε ορισμένες επαγγελματικές ομάδες

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σκέψεις για τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει πρόγραμμα υποχρεωτικού εμβολιασμού, σε ορισμένες επαγγελματικές ομάδες.

Οι τελευταίες πληροφορίες απορρέουν έπειτα από σειρά συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά του κορoνοϊού, σε συγκεκριμένους επαγγελματικές κλάδους. Στόχος των συσκέψεων είναι να χτιστεί τείχος ανοσίας και να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Λίγο νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ανέφερε για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς πως «σε πρώτη φάση θα αφορά εργαζόμενους σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας, με χρόνια νοσήματα, με ηλικιωμένους, με ΑΜΕΑ και σε δεύτερη φάση για το υγειονομικό προσωπικό της χώρας».

Υπάρχει κλίμα ανησυχίας για τον τρόπο αντιμετώπισης ενός 4ου κύματος πανδημίας και ειδικά από το φθινόπωρο που οι περισσότερες δραστηριότητες θα μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους οδηγεί στην απόφαση για επίσπευση των υποχρεωτικών εμβολιασμών. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου μελετά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στα ΜΜΜ όπως επίσης και σε επαγγελματικούς τομείς, κρίσιμους για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού (ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΣΦΑ και εταιρειών ύδρευσης), τα σώματα ασφαλείας και τους στρατευσίμους, ενώ προς το παρόν φαίνεται να απομακρύνεται για τους εκπαιδευτικούς.

Τέλος, αύριο Τρίτη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας θα παραστούν στην Ιερά Σύνοδο και θα μιλήσουν στους μητροπολίτες για την άμεση ανάγκη του εμβολιασμού.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Με διάγγελμα ανακοινώνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε ορισμένες επαγγελματικές ομάδες”

  1. Δήμος Σθένης

    Ο covit-19 θριαμβεύει και ο Κούλης διακοπεύει!!! Τέτοια υπευθυνότης! Τέτοια υπευθυνότης!!! Βρε μπας κι ο ιός είναι 18άρης και θύμωσε επειδή δεν του έταξε το 150ντάρι και φούντωσε από τα νεύρα του!!! Ή μήπως καιρό είχε ν’ ακούσει Μητσοτακικές διαγγελματικές μπουρδολογίες και τις, …αποθύμησε!!!

    Υ.Γ. 1. Δεν τον αποκαλώ πρωθυπουργό γιατί δεν του χαρίζω τον τίτλο. Ο Κούλης είναι ένας συγκυριακώς “χρισμένος πλειοψηφών βολευτής” (που τους βγήκε “μάπα το καρπούζι), που προέκυψε μετά από νόθες εκλογές, που τον στηρίζουνε 158 νόθοι εκλεγμένοι (= κλέφτες της ψήφου και της βούλησης των πολιτών) πολιτικοί ανεμαζωξάρηδες (από γνήσια φασισταριά μέχρι γνήσια ναζιστοπασοκαριά) που συνθέτουν όλοι μαζί μια παρέα σούργελων που δήθεν κυβερνάνε…
    2. Στη φωτο καμαρώστε βλέμμα !!! Καρφώνει το κενό σαν ονειροπαρμένο βόιδι που δεν καταλαβαίνει πως το ταΐζουνε για τη σφαγή του! Οξυνούστατος!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί